Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Bustarieven in Suriname worden aangepast

Geplaatst

op

Bussen In Suriname

De regering is nog niet zover om nieuwe bustarieven te bepalen, maar een aanpassing lijkt onvermijdelijk. Vanaf 2011 zijn de tarieven voor openbaar vervoer niet meer aangepast. Een stadsrit kost SRD 1.85 en in deze tijd is dit bedrag niet kostendekkend voor de bushouders. De overheid heeft het openbaar vervoer maandelijks met ongeveer 2.4 miljoen gesubsidieerd, zegt minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme. 

Als de overheid uitgaat van de huidige situatie dan komt de reële kostprijs, berekend op vervoer van 25 personen, neer op SRD 4.82 voor een stadsrit. Bij het vervoeren van 10 personen op basis van de COVID-19-protocollen, dan komt de prijs op SRD 8.52 voor een stadsrit. De regering gaat deze zaak nader bekijken. Verder zal ook gesproken worden over het opstarten van het openbaar vervoer dat sinds maart stilligt.

De overheid zou op basis van de nieuwe tarieven, rekeninghoudend met de COVID-situatie, SRD 13.6 miljoen maandelijks moeten subsidiëren. Volgens minister Jubithana moet er nog van gedachten gewisseld worden wat er zal gebeuren met de tarieven. Wat het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) betreft, worden de routes geëvalueerd. De staatsbussen worden vooral gebruikt door mensen, die extra rekening moeten houden met hun portemonnee.

Bushouders klagen steen en been, omdat zij ook gezinnen hebben om te verzorgen. Sinds de uitbraak van het coronavirus in Suriname ligt het openbaar vervoer stil.

Culturu.com

3 Reacties
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
stanley westerborg
vrijdag 4 september 2020 13:19

4.82 wordt in werkelijkheid 4.85. Heen en terug p.p. kot neer op bijkans een tientje.

The voice off Suriname
vrijdag 4 september 2020 14:14

Koop lanti bussen. De arme mensen en boven de 65 jaar gratis vervoeren. De anderen 2 srd je moet iets gaan doen om het uur rijd de pa lanti.

De stem van nu
vrijdag 4 september 2020 14:35

Beste the voice. Met welk geld moeten ze de bussen kopen. Het moet ergens vandaan komen. En iets moet zichzelf onderhouden. Dus het moet wat opleveren. De chauffeurs worden dan ambtenaren we moeten juist van die overschotten van ambtenaren af. Dus mooi voorstel maar dat kan als het goed gaat met Suri name dan komt er zelfs een spoorlijn van en naar zanderij .. wat zou het mooi zijn. Nog geduld .Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen