zondag 14 augustus 2022
28.7 C
Paramaribo
30.9 C
Amsterdam
0
(0)

Bushouders willen SRD 7,50 voor stadsrit

lees ook ...

Nederlandse premier Rutte reist september af naar Suriname

De Nederlandse premier Mark Rutte is volgende maand in Suriname. Zijn bezoek is gepland voor 12 en 13 september. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale...

Bushouders die aangesloten zijn bij de Vereniging voor de Ontwikkeling van het Surinaams Openbaar Vervoer (VOSOV) eisen een tariefaanpassing en willen dat de regering de achterstallige Covid- en brandstofcompensatie zo snel mogelijk uitbetaalt. Alle problemen waarmee de sector kampt, zijn door de bushouders schriftelijk vastgelegd met de bedoeling om die informatie te delen met de regering.

VOSOV-voorzitter Suraj Sahadew-Lall zegt dat er twee voorstellen aan de regering worden gedaan over tariefaanpassing. Het eerste is om de tarieven marktconform te maken op basis van de Centrale Bankkoers. Dit zal betekenen dat een stadsrit SRD 10.80 zal kosten. De vrees hierbij is dat de samenleving dit bedrag niet zal kunnen betalen, waardoor het gewenste aantal passagiers niet behaald zal worden om de onkosten te dekken.

Het tweede voorstel is een tarief van 7.50 SRD per stadsrit, waarbij de overheid met het verschil van het marktconforme tarief zal moeten inkomen. Volgens Sahadew-Lall heeft de Particuliere Lijnbus Organisatie (PLO) de afgelopen jaren niets betekend voor de bushouders. Bij de PLO zou er bovendien ook geen transparantie zijn als het gaat om de berekening van de bustarieven.

Voor Sahadew-Lall is het belangrijk dat de samenleving weet hoe de prijs tot stand is gekomen, omdat er daardoor meer begrip getoond zal worden voor de tariefsverhoging. De regering zal samen met alle busorganisaties moeten onderhandelen en de problemen in de sector bespreekbaar maken.

Al geruime tijd vragen de bushouders om aanpassing van de tarieven, omdat die zijn achterhaald. De koers is geünificeerd en ook de brandstofprijs is gestegen. Het wordt ook moeilijker om onderhoud te plegen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBushouders willen SRD 7,50 voor stadsrit