vrijdag 31 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
4
(1)

Bushouders vinden tegemoetkoming SRD 1500 te weinig

lees ook ...

Oude rijbewijzen worden weer verstrekt vanwege tekort aan ma...

Minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, heeft aangegeven dat er wordt gewerkt aan het probleem met betrekking tot de rijbewijzen in Suriname. Er wordt momenteel gekeken naar verschillende op...

De tegemoetkoming van SRD 1500 die de overheid aan de bushouders heeft beloofd vinden zij onvoldoende. Volgens Suraj Sahadew-Lall, voorzitter van Vereniging voor de Ontwikkeling van het Surinaams Openbaar Vervoer (VOSOV), zijn de bushouders sinds de komst van de Covid-pandemie niet in staat geweest de sector optimaal draaiende te houden. “Alles is duurder geworden en de bushouders kunnen niet optimaal verdienen”, zegt hij.

Sahadew-Lall vindt dat de overheid beter overleg had moet voeren en met een hoger bedrag had moeten komen. Het bedrag van SRD 1500 is volgens de VOSOV-voorzitter al achterhaald en kan er niet veel mee worden gedaan. Hij zegt dat hoewel de bushouders een ander bedrag hadden verwacht, zij de moeite van de overheid toch op prijs stellen. “Het feit dat ze gewillig zijn geweest om onze problemen aan te horen, stellen wij op prijs”, zegt de voorzitter.

De nieuwe maatregelen voor de periode 18 juni tot en met 5 juli zijn bekendgemaakt. Een daarvan is de strikte naleving van de voorgeschreven Covid-protocollen. De bushouders zijn in onderhandeling over een nieuw tarief. De groep zal onder geen enkele voorwaarde een tarief beneden de SRD 10 te accepteren. Onduidelijk is wanneer de nieuwe tarieven worden bekendgemaakt.

Eerder heeft John Mahadewsing, voorzitter van de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO), gezegd dat het huidige tarief van SRD 5 al lang is achterhaald. Er zal een aanpassing komen van de tarieven aan de hand van de huidige economische situatie in het land. Of de samenleving de tarieven zal kunnen betalen, weet Mahadewsing niet. Hij zegt dat de regering alles eraan zal moeten doen om de tarieven betaalbaar te houden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBushouders vinden tegemoetkoming SRD 1500 te weinig