Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Bushouders PO en PL geven overheid ultimatum van twee weken

Geplaatst

op

door

Al geruime tijd hebben bushouders die de routes Paramaribo Lelydorp (PL) en Paramaribo- Onverwacht (PO) last van oneerlijke concurrentie. Gebleken is dat pendelbussen passagiers ophalen van de binnenwegen van Para zouden ophalen, rijden nu zelf een deel van de PO-route voor een prijs van SRD3. Op de PL-route is er ook een concurrentiestrijd. Bussen die voor andere trajecten bestemd zijn komen inkomsten afsnoepen. In een vergadering met de PO- en PL bushouders bij de terminal is het probleem breedvoerig besproken.

Dehoofd coördinator van de PL-route Rawien Baynath zegt dat de situatie Chaotischis. Baynath deelt mee dat samen met de gewezen districscommissaris van Para,Jerry Miranda, was overeengekomen dat pendelbussen passagiers zouden ophalenuit de binnenwegen van dat district. “De PO zou ze dan ophalen bij de haltes aan de hoofdweg, maar dat gebeurtniet,” legt Baynath uit. Hij heeft ook in de commissie gezeten die dat planmoest waarmaken. “Nou zijn de vergunningen gewijzigd, men mag nou rijden vanLelydorp naar Onverwacht en Zanderij. Het lijkt mij dat het gewoon gedaan is omeen paar mensen te accommoderen, fu mek wan nyan ten koste van ons die de heleroute, van Paramaribo naar Onverwacht, onderhouden.”

De PO-bushouders stellen voor dat huntarief wordt aangepast naar SRD 5.50. “Die ‘pendelbussen’ hebben bewezen dat depassagiers het wel kunnen betalen,” merkt Sahadew-Lall op. “Ze betalen nu tweebussen, voor die ‘pendelbus’ 3 SRD en die PL 2,45. Dat is moordend voor ons,wij rijden van hier tot daar voor maar 3 SRD. Come on!”

Maar ook op de ‘halve PO’-route zijn er alillegale bussen bezig, geven de bushouders aan. Als de overheid in twee wekennog steeds niets van zich heeft laten horen, komen ze weer bij elkaar om “hardestandpunten aan te nemen.”

Suriname

Vicepresident Adhin was aanwezig bij inauguratie Argentijnse president

Geplaatst

op

door

Vicepresident Ashwin Adhin heeft de beëdiging van Alberto Angel Fernández tot de nieuwe president in Buenos Aires, Argentinië, bijgewoond. De vicepresident heeft, op uitnodiging van Argentinië, president Desi Bouterse vertegenwoordigd. De plechtigheid in het Zuid-Amerikaanse land heeft op dinsdag 10 december plaatsgevonden.

De vicepresident werd tijdens het bezoek vergezeld door de ambassadeur van Suriname te Caracas, Gillian Adjako. Bij deze gelegenheid is ook de voormalige president Cristina Fernández Kirchner ingezworen als vicepresident voor de periode van 2019 tot en met 2023.

Tijdens de inaugurele toespraak van het nieuwe Argentijnse staatshoofd, heeft hij geruime tijd stilgestaan bij de enorme achteruitgang die het land heeft meegemaakt in de vier jaar van de regering onder leiding van Mauricio Macri. Hij gaf aan, dat op dit moment één op de twee Argentijnse kinderen honger lijdt en dat de werkloosheid onder de jongeren enorm is. De nieuwe president heeft in duidelijke woorden de herinvoering van de sociale agenda benadrukt, met het doel om de sociale zekerheid van het volk te verhogen. Een concrete actie daarbij betreft het wederom instellen van de gezinslandbouw.

Ten aanzien van het buitenlandsbeleid heeft het Argentijnse staatshoofd benadrukt, dat zijn land op basis van gelijkwaardigheid met eenieder zal werken en dat Latijns-Amerika voor zijn regering van eminent belang is, er vanuit gaande dat geen enkel land zal moeten worden uitgesloten in deelname aan het proces van regionale integratie.

Lees verder

Suriname

NPS-topper Wayne Telgt opgesloten om zedendelict

Geplaatst

op

door

Hoofdbestuurslid van de Nationale Partij Suriname (NPS), Wayne Telgt, is door de politie in verzekering gesteld. Dit meldt Starnieuws op haar website. De aanhouding van Telgt, die ook presentator is van het televisieprogramma ‘To the Point’, is bevestigd door politiewoordvoerder hoofdinspecteur Humphrey Naarden.

Telgt is verhoord door de politie van afdeling Jeugdzaken. Volgens Naarden gaat het om een zedendelict, waarbij een minderjarige is betrokken. Echter kan de politiewoordvoerder geen informatie meer geven over deze zaak.

De hele dag door werd verteld, dat de politie op zoek was naar Telgt, omdat er tegen hem aangifte is gedaan. Telgt heeft intussen een advocaat in de arm genomen. Na overleg met het Openbaar Ministerie, is besloten om hem in verzekering te stellen. 

Lees verder

Meest gelezen