dinsdag 23 juli 2024
31 C
Paramaribo
20.9 C
Amsterdam
4
(1)

Bushouders die rijden voor NVB zijn niet betaald

lees ook ...

Arts Wim Bakker waarschuwt tegen samenwerking NPS en NDP

Wim Bakker, arts en lid van de Nationale Partij Suriname (NPS), heeft in het programma Sranan Tori op ATV aangegeven dat de NPS zichzelf moet vernieuwen. Volgens Bakker zit de partij al jaren intern e...

Er wordt een prikactie gehouden door de bushouders die voor het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) rijden. Gisteren reden ze niet tussen 13.00 uur en 16.00 uur, terwijl de actie vandaag verscherpt is en er niet gereden werd van 12.00 uur tot 16.00 uur. De bussen blijven op de eindhalte.

Ashwien Garib, lid van de actiegroep van de NVB-bushouders, zegt dat ze nu overwegen om morgen naar het hoofdkantoor van het NVB te rijden met alle bussen. “We willen aan de NVB-directeur vragen wat het probleem is dat ze steeds een achterstand hebben met de betalingen. We zijn moe van het wachten op uitbetaling van achterstallige gelden. Dit vindt al 14 maanden plaats” Op dit moment hebben ze een achterstand van 2,5 maand.

Garib geeft aan dat ze al naar de vicepresident zijn geweest met dit probleem. “De vp gaf aan dat er een oplossing komt binnen twee weken. Nooit meer iets van hem gehoord. We zijn naar DNA geweest en hebben een petitie ingediend. Daarna nooit meer iets van DNA gehoord. Nu willen we naar de directeur gaan om te vragen wat er aan de hand is”, geeft hij aan. De bushouders betalen nu juist aan het NVB. “De prijzen van de buskaarten zijn in de 14 maanden zeker 2 tot 3 keer verhoogd, maar onze tarieven niet”, zegt hij.

Het NVB heeft in december de bushouders uitbetaald voor 15 dagen. “Maar we moeten toch alles weer terugbetalen door de verhoogde buskaarten. Nu kunnen we de bussen niet optimaal onderhouden, onze gezinnen moet we ook verzorgen en onze vaste lasten moeten betaald worden. Voor medische verzekering betalen we alles zelf. Wij kunnen het niet langer volhouden”, geeft hij aan. Ze hadden ook verplegers vervoerd tijdens de lockdowns, maar daarvoor zijn deze bushouders ook niet betaald.

De NVB-directeur moet nu verder uitleggen hoe het verder moet. Er moet ook een nieuw bestuur komen bij de Organisatie voor Boot- en Bushouders in Suriname (OBS). “Want de huidige voorzitter is niet meer actief wegens gezondheidsredenen.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBushouders die rijden voor NVB zijn niet betaald