maandag 4 maart 2024
23 C
Paramaribo
6.8 C
Amsterdam
0
(0)

Bus- en bootprijzen zullen gesubsidieerd worden

lees ook ...

Suriname betrokken bij belangrijke CELAC-top in Saint Vincen...

De 8ste Top van de Gemeenschap van Latijns-Amerikaanse en Caribische Staten (CELAC) is een cruciale conferentie waar Latijns-Amerikaanse en Caribische landen samenkomen om regionale samenwerking en in...

De overheid zal de Particuliere Lijnbushouders Organisatie, het Nationaal Vervoer Bedrijf en de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname subsidieren om te voorkomen dat de prijs van openbaar vervoer omhoog gaat. Een bedrag van SRD 31.778.442 is hiervoor ter beschikking gesteld door de regering. Men wil dit  in twee termijnen uitbetalen. Een bedrag van SRD 18.000.000 wordt in december uitbetaald en SRD 13.778.442 in januari 2023.

De ruim SRD 400 miljoen per maand aan brandstofsubsidie drukt heel zwaar op de begroting van de regering. President Chan Santokhi heeft dit tijdens regeringspersconferentie maandag meegedeeld. “De regering heeft de subsidie op kookgas en andere producten voortgezet. Vanwege de ontwikkelingen op internationaal vlak is de subsidie voor brandstof onhoudbaar hoog geworden”, zegt het staatshoofd.

Na deze aanpassing zal de overheid minimaal SRD 100 miljoen aan subsidie overhouden. Het prijsverschil op diesel en gasoline zal voor de bus- en boothouders gesubsidieerd worden. De zal doorgaan totdat het social programma van de overheid wordt ingevoerd. Schoolvervoer zal hierdoor beschikbaar blijven.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBus- en bootprijzen zullen gesubsidieerd worden