dinsdag 7 februari 2023
25.2 C
Paramaribo
3.1 C
Amsterdam
5
(1)

Bus- en boothouders nog niet uitbetaald; DNA-voorzitter ontvangt petitie

lees ook ...

Rosebel Goldmines has been sold

Yesterday, Zijin Mining Group Co. Ltd. (Zijin) completed the acquisition of Rosebel Goldmines N.V. (RGM), which it had previously announced in October 2022. The majority of the requirements outlined i...

Parlementsvoorzitter Marinus Bee heeft een petitie ontvangen van bus- en boothouders die trajecten voor het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) onderhouden. Er was een verhoging aan de vervoerders toegezegd en aangezien zij tot nu geen geld hebben ontvangen voor geleverde diensten, hebben zij dit kenbaar gemaakt aan de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA).

Volgens de vervoerders is de verhoging van de buskaarten die worden opgekocht voor de passagiers per 1 september 2021 doorgevoerd. Daarnaast wordt dat bedrag ook ingehouden van de inkomsten van de bus- en boothouders. Het gevolg hiervan is dat zij nauwelijks iets overhouden om hun bus of boot te onderhouden en om in hun dagelijkse behoeftes te voorzien.

Van Bee vragen de vervoerders om zijn invloed aan te wenden, dat de volgende zaken liever gisteren dan vandaag opgelost worden:
– Zekerheid dat er maandelijks wordt gestort
– Dat de toegezegde verhoogde huurtarieven zoals beloofd sinds november 2020 met twk worden uitbetaald
– Dat de nog te ontvangen gelden voor het vervoer van Covid-zorgpersoneel, vanaf vorig jaar tot en met heden, nog vóór het einde van dit jaar worden uitbetaald.

Bee heeft de groep toegezegd, dat de petitie de aandacht heeft van DNA. Verder heeft hij beloofd zich ook persoonlijk te zullen inzetten om de kwestie te bespreken met de president Chandrikapersad Santokhi.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBus- en boothouders nog niet uitbetaald; DNA-voorzitter ontvangt petitie