woensdag 7 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
11.3 C
Amsterdam
0
(0)

Bursalen plaatsen Suriname in de spotlight in China

lees ook ...

Families eisen gerechtigheid; begrafenis doogeschoten mannen...

De Stichting Kollectief Suriname (IKSUR) en de families van de doodgeschoten heren Martinus Wolfjager en Ivanildo Dijksteel hebben tijdens een persconferentie de regering opgeroepen tot een grondig on...

De bursalen Refano Wongsoredjo, Aaliyah Kotzebue en Trinity Saridjan in China hebben deelgenomen aan de 19th International Youth Cultural Festival van de University of International Business and Economics (UIBE) in Bejing, China en hebben daarmee Suriname in de schijnwerpers geplaatst. De Surinaamse studenten hebben hun beste kant laten zien in het presenteren van hun land, en moesten veel vragen beantwoorden.

Men wil middels dit festival de eenheid onder de internationale gemeenschap op de campus bevorderen door studenten in de gelegenheid te stellen hun land te presenteren middels optredens zoals zang, dans, muziek en ander kunstvormen alsook culinaire specialiteiten. De Surinaamse studenten informeerden bezoekers over de culturele diversiteit, natuurschoon en de multiculturele samenstelling van de Surinaamse bevolking.

De Surinaamse bijzonderheden, zoals een moskee, naast een synagoge, het hebben van nationale feestdagen Holi Phagwa, Kerst en Ied-Ul-Fitre werden belicht, alsook de zandstrand Galibi met zeeschildpadden, het Surinaams bos en de verschillende moedertalen werden breed uitgemeten.

Bezoekers stonden in de rij om met een inheemse hoofdtooi op of met een pijl en boog in de hand te poseren voor een foto. De bursalen hebben vooral de nadruk gelegd op de Inheemsen en Chinezen in verband met 170 jaar Chinese immigratie. De Surinaamse ambassade in Beijing heeft hen met raad en daad bijgestaan, en kijkt samen met de studenten terug op een geslaagd evenement.

Bron foto: abc The love station

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBursalen plaatsen Suriname in de spotlight in China