maandag 17 juni 2024
28 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
0
(0)

Bursalen Cuba roepen hulp waarnemend president Brunswijk in

lees ook ...

Woningbrand in Kibritikistraat maakt 28 mensen dakloos

Een woningbrand dinsdagmiddag aan de Kibritikistraat heeft 28 mensen dakloos gemaakt. De brandweer meldt dat het om vier generaties gaat: acht volwassenen en twintig minderjarigen, waaronder moeders, ...

Vier Surinaamse medische studenten uit Cuba hebben de hulp ingeroepen van waarnemend president Ronnie Brunswijk. Reauel Tuinfort gaf aan dat ze reeds drie jaar studeren op Cuba. Ze maken deel uit van een groep van 20 medische studenten, die valt onder het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Via het Bureau Onderwijsinformatie en Studiefaciliteiten (BOS) hebben zij de beurs gekregen.

De groep moet donderdag 1 september wederom vertrekken naar Cuba. Echter, geen van deze studenten heeft de achterstallige studietoelagen ontvangen. Met zijn vieren besloten ze daarom de waarnemend president Brunswijk te benaderen en hem te vragen om in deze te interveniëren. Zonder hun toelagen is het leven in Cuba bijzonder zwaar voor de studenten.

Brunswijk hield hen voor dat de ministeries van OWC en Financiën en Planning met deze kwestie bezig zijn. Hij gaf de vier studenten een financiële tegemoetkoming. Tuinfort zei blij te zijn met de geste van de waarnemend president. De medische student deed een beroep op de regering om zaken zo spoedig mogelijk af te ronden, zodat alle studenten heel binnenkort over hun studiegelden kunnen beschikken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBursalen Cuba roepen hulp waarnemend president Brunswijk in