zaterdag 1 april 2023
30 C
Paramaribo
10 C
Amsterdam
0
(0)

Bursalen Cuba roepen hulp waarnemend president Brunswijk in

lees ook ...

Speciale dag voor kinderen met autisme

In het kader van WereldAutisme dag op 02 april, organiseert de Rotaract Club of Genesis het project 'Seeing Life Through Another Lens'. Er zal die dag extra aandacht besteedt worden aan kinderen met a...

Vier Surinaamse medische studenten uit Cuba hebben de hulp ingeroepen van waarnemend president Ronnie Brunswijk. Reauel Tuinfort gaf aan dat ze reeds drie jaar studeren op Cuba. Ze maken deel uit van een groep van 20 medische studenten, die valt onder het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Via het Bureau Onderwijsinformatie en Studiefaciliteiten (BOS) hebben zij de beurs gekregen.

De groep moet donderdag 1 september wederom vertrekken naar Cuba. Echter, geen van deze studenten heeft de achterstallige studietoelagen ontvangen. Met zijn vieren besloten ze daarom de waarnemend president Brunswijk te benaderen en hem te vragen om in deze te interveniëren. Zonder hun toelagen is het leven in Cuba bijzonder zwaar voor de studenten.

Brunswijk hield hen voor dat de ministeries van OWC en Financiën en Planning met deze kwestie bezig zijn. Hij gaf de vier studenten een financiële tegemoetkoming. Tuinfort zei blij te zijn met de geste van de waarnemend president. De medische student deed een beroep op de regering om zaken zo spoedig mogelijk af te ronden, zodat alle studenten heel binnenkort over hun studiegelden kunnen beschikken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBursalen Cuba roepen hulp waarnemend president Brunswijk in