donderdag 30 november 2023
27.6 C
Paramaribo
3 C
Amsterdam
0
(0)

Bursalen Cuba kloppen aan bij vicepresident Ronnie Brunswijk

lees ook ...

Vader bekent moord op dochter en overlijdt in ziekenhuis

Vandaag is R.S. (60), die eerder had bekend zijn dochter A.S. te hebben vermoord, in het ziekenhuis overleden. Na zijn gruwelijke daad had hij een verdelgingsmiddel ingenomen. Op het moment dat hij we...

Vier Surinaamse medische studenten uit Cuba bezochten  het Kabinet van de vicepresident en waarnemend president Ronnie Brunswijk om financiële hulp te vragen. Brunswijk hoorde de studenten aan, kort voordat hij deelnam aan de vergadering van de Raad van Ministers en gaf hen een financiële ondersteuning.

De studenten maken deel uit van een groep van 20 medische studenten, die valt onder het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Bursalen moesten op die dag terug naar Cuba zonder de achterstallige studietoelagen te hebben ontvangen. Vier van hen besloten de vicepresident om hulp te vragen. Het leven op Cuba is heel moeilijk zonder hun studietoelage.

Het waarnemend staatshoofd wees hen erop dat de ministeries van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, alsook Financiën en Planning bezig zijn hiermee.

Verder deden de medische studenten een beroep op de regering om eraan te werken, dat alle studenten gauw over hun studiegelden kunnen beschikken.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBursalen Cuba kloppen aan bij vicepresident Ronnie Brunswijk