zaterdag 13 juli 2024
25 C
Paramaribo
14.4 C
Amsterdam
0
(0)

Bursalen Cuba kloppen aan bij vicepresident Ronnie Brunswijk

lees ook ...

Ook ABOP’ers hebben recht op een perceel

Volgens vicepresident Ronnie Brunswijk heeft de huidige regering in het afgelopen jaar meer dan 25.000 grondpapieren uitgereikt. Hij maakte duidelijk dat zijn partijgenoten, net als alle andere Surina...

Vier Surinaamse medische studenten uit Cuba bezochten  het Kabinet van de vicepresident en waarnemend president Ronnie Brunswijk om financiële hulp te vragen. Brunswijk hoorde de studenten aan, kort voordat hij deelnam aan de vergadering van de Raad van Ministers en gaf hen een financiële ondersteuning.

De studenten maken deel uit van een groep van 20 medische studenten, die valt onder het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Bursalen moesten op die dag terug naar Cuba zonder de achterstallige studietoelagen te hebben ontvangen. Vier van hen besloten de vicepresident om hulp te vragen. Het leven op Cuba is heel moeilijk zonder hun studietoelage.

Het waarnemend staatshoofd wees hen erop dat de ministeries van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, alsook Financiën en Planning bezig zijn hiermee.

Verder deden de medische studenten een beroep op de regering om eraan te werken, dat alle studenten gauw over hun studiegelden kunnen beschikken.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBursalen Cuba kloppen aan bij vicepresident Ronnie Brunswijk