donderdag 6 oktober 2022
26.1 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
5
(1)

Burpees for babies challenge

lees ook ...

Nederland heeft Suriname gebruikt voor eigen financieel gewi...

Eenheid vanuit Suriname is noodzakelijk om in het kader van het slavernijverleden erkenning, excuses en herstel te bewerkstelligen. Bij de herdenking van Reperations Day in Suriname dit jaar op 8 okto...

Kinderzorg in Suriname heeft nu meer dan kinderziekten. De actoren ten aanzien van de zorg zitten met de handen in het haar. Ruth Sinkler, voorzitter van Stichting Inspire to Lead, voelt zich daarom geroepen om een speciale inzamelingsactie te houden voor de Vereniging van Kinderartsen in Suriname.

“Maar we gaan geld inzamelen op een leuke en gezonde manier”, volgens Sinkler. Verschillende sportscholen hebben in het weekend meegedaan aan deze challenge. Het zijn Core Five, Crossfit Longclaw en Rock Crossfit Paramaribo.

Kinderarts Laurindo Kloof doet ook mee. Kloof is gelukkig met het initiatief en beaamt dat de situatie zorgwekkend is. “Kinderen hebben niets te maken met deze politieke situatie maar ervaren wel alle nadelige gevolgen. We moeten een stem vormen voor deze groep. En daarom ben ik blij dat er initiatieven worden ondernomen”, zegt de kinderarts. Voorlopig heeft de kinderarts SRD. 37.000,- opgehaald.

“Het is echt geweldig hoe mensen zich hebben opgegeven om mee te doen. Hoeveel het in totaal werkelijk wordt weten we pas na enkele dagen. Als dat geld binnen is dan overhandigen we alles aan de Verenging van Kinderartsen in Suriname en dan moeten zij verder kijken wat ze zullen kopen”, zegt Sinkler verder.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBurpees for babies challenge