dinsdag 21 maart 2023
30 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
5
(2)

Burgers worden per sms gemeld om e-ID kaart op te halen

lees ook ...

Consumenten krijgen advies voor vermindering energieverbruik...

Op 15 maart wordt jaarlijks Wereld Consumentenrechten Dag gevierd, om het bewustzijn over consumentenrechten te vergroten. Het thema van dit jaar is ‘Empowering consumers through clean energy transiti...

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken maakt nu wel gebruik van sms berichten om burgers op te roepen hun e-ID-kaart op te halen. De samenleving verwachtte opgebeld te worden, omdat  telefoonnummers werden genoteerd door het CBB, bij het aanvragen van een ID-kaart. Niemand werd gebeld of ge-sms’t, omdat dit nooit was aangegeven.

De CBB- directeur Anastatia Kanapé-Pokie geeft  aan dat het noteren van de telefoonnummers nooit bedoeld was om burgers te bellen voor het ophalen van  e-ID-kaarten. “De nummers werden genoteerd om burgers te bellen wanneer de e-ID-kaart was afgekeurd.”

“De mensen kregen geen sms-berichten, maar ik heb de zaak bekeken met de ICT-groep van het CBB en heb nu besloten om de mensen een sms-bericht te sturen wanneer de ID-kaart af is. Dit zal op regelmatige basis gebeuren. Burgers van wie hun ID-kaart af is, zullen dan een sms-bericht ontvangen. Wij hadden nooit aangegeven dat personen gebeld zouden worden. Op dag basis krijgen we zoveel aanvragen, het zou ons te ver voeren om al deze mensen te bellen. De nummers worden genoteerd om probleemgevallen op de hoogte te stellen”, legt Pokie uit.

“We proberen nu op weekbasis de mensen een sms te sturen. De mensen moeten echter niet zitten wachten op een sms-bericht vanuit het CBB. De instructie die is gegeven is dat er een wachttijd in acht moet worden genomen. De bureaus voor burgerzaken geven de mensen door dat ze na de periode van drie weken tot een maand hun ID-kaarten kunnen afhalen en dat bericht wordt doorgegeven het moment het afhaalstrookje wordt afgegeven wanneer de ID-kaart wordt aangevraagd,” zegt de directeur verder.

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken heeft nu  meer dan 20.000 e-ID-kaarten, die nog moeten worden opgehaald. Nu worden burgers wel per sms opgeroepen om gemaakte e-ID-kaarten op te halen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBurgers worden per sms gemeld om e-ID kaart op te halen