donderdag 13 juni 2024
29.3 C
Paramaribo
17.1 C
Amsterdam
0
(0)

Burgers uit Wanica dienen petitie in bij DNA om gronden roof

lees ook ...

Kanapé keurt uitspraken VHP-top af

ABOP-fractieleider is geen voorstander voor het vervangen van ministers in een korte tijd voor de verkiezingen. Nieuwe ministers zullen niet de ruimte hebben om beleid te maken binnen enkele maanden. ...

Een groep bezorgde burgers onder leiding van Soerin Goerdayal, districtsraadslid uit Wanica, heeft op donderdag 31 augustus 2023 middels een petitie aandacht gevraagd aan De Nationale Assemblée (DNA) voor bescherming van de land- en grondrechten.

De voorzitter van de DNA, Marinus Bee MSc. LL.B nam de petitie in ontvangst. De burgers uit Wanica uitten hun bezorgdheid over de escalerende kwestie van het onrechtmatig toewijzen van gronden aan derden door functionarissen van het Ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) in twee paginas.

De burgers hebben om de volgende drie redenen, de petitie ingediend:
1. Verlies van waardigheid en rechten. Grondroof leidt niet alleen tot financieel verlies maar berooft individuen van hun waardigheid, veiligheid en toekomstperspectieven. 2. Uitdaging van rechtsstaat. Deze kwestie, als ze niet adequaat wordt aangepakt, ondermijnt de principes van onze rechtstaat en het vertrouwen van burgers in hun volksvertegenwoordigers.
3. Noodzaak voor snelle actie. De urgentie van deze zaak vereist onmiddellijke en effectieve maatregelen.

De petitionarissen stellen het parlement de volgende eisen:
• Stel een grondig en onpartijdig onderzoek in naar alle meldingen over grondroof.
• Implementeer strenge maatregelen en sancties voor degenen die betrokken zijn bij grondroof ongeacht hun positie of invloed.
• Creëer een toegankelijk en transparant systeem waar burgers hun bezorgdheid kunnen uiten en steun kunnen vinden.

“Als land hebben wij een aantal uitdagingen en een commitment die wij hebben gemaakt met elkaar om naar al deze zaken te kijken. Wij vinden dat zaken transparant moeten plaatsvinden, maar wij zullen de verschillende belangen bekijken zodat er rust is in de samenleving”, aldus de parlementsvoorzitter.

Na de overhandiging gaf voorzitter Bee aan de petitie door te zullen geleiden naar de regering.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBurgers uit Wanica dienen petitie in bij DNA om gronden roof