woensdag 24 juli 2024
28 C
Paramaribo
16.9 C
Amsterdam
2
(1)

Burgers kunnen zich nog online registreren voor babyvoeding

lees ook ...

Nederlandse sporters bereiden zich voor op olympische spelen...

De Olympische Spelen in Parijs staan voor de deur, en Nederlandse sporters zijn intensief bezig met hun voorbereidingen voor dit prestigieuze evenement. Het televisieprogramma "Mijn Olympische Droom" ...

Personen kunnen zich alsnog online registreren voor babyvoeding, meldt het ministerie van Volksgezondheid. Dit is een tegemoetkoming voor ouders van baby’s die jonger zijn dan 1 jaar. Uit verschillende berichten is gebleken dat ouders geen babyvoeding hebben ontvangen of niet in aanmerking zijn gekomen na registratie. Het ministerie benadrukt dat er een procedure is om in aanmerking te komen voor de babyvoeding.

Na registratie begint het proces van controle en voorwaarden om na te gaan als u in aanmerking komt voor de babyvoeding. De babyvoeding wordt besteld en geleverd bij de desbetreffende RGD poli waar de administratie wordt gedaan voor het ophalen. Dit alles gebeurt niet binnen 1 dag, zoals vele ouders verwachten.

Het kan soms wel 1 tot 2 maanden duren voordat de babyvoeding beschikbaar is. De RGD poli’s zorgen voor de distributie en daarover wordt u geïnformeerd. Indien u de registratie hebt gedaan waarbij uw baby 8 of 9 maanden oud is en de babyvoeding pas beschikbaar is wanneer uw baby reeds 1 jaar oud is dan komt u automatisch niet meer in aanmerking voor de babyvoeding.

Het is voor baby’s onder 1 jaar. Het ministerie adviseert daarom om zo vroeg als mogelijk uw registratie te doen om teleurstelling te voorkomen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBurgers kunnen zich nog online registreren voor babyvoeding