Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Burgers in Suriname krijgen ondersteuning van maatschappelijk werkers tijdens COVID-19-pandemie

Geplaatst

op

Angela Salmo, Directeur Sociale Zaken. Foto Nii

Personen die naar Suriname terugkeren en in quarantaine worden geplaatst en burgers die als gevolg van de COVID-19-pandemie bijvoorbeeld hun baan kwijt zijn, onder moeilijke huiselijke omstandigheden leven of met stress moeten dealen kunnen ondersteuning krijgen van maatschappelijk werkers. Deze ondersteuning is mogelijk gemaakt door het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo).

Er is samen met een aantal belangrijke partners gewerkt aan het kunnen bieden van psychosociale hulp. Dit traject is uitgewerkt met medewerking van het ministerie van Volksgezondheid, Vereniging Sociaal Werkers in Suriname (VSWS) en Surinaamse Vereniging van Psychologen en Orthopedagogen (SVPO). Volgens Sozavo-directeur Angela Salmo, is een van de taakstellingen van het ministerie het bieden van de immateriële hulpverlening. Dit is dus een feit met het aanbieden van de psychosociale hulp.

Voor de hulpverlening wordt een korps van maatschappelijk werkers ingezet, dat de eerstelijnshulpverlening biedt en op basis van de hulpvraag en noodzaak kan een doorverwijzing naar specialisten, zoals psychologen en orthopedagogen, geschieden.

Vanaf gisteren is de hulp beschikbaar via het nummer 123, bekend als de Kinder- en Jongeren telefoonlijn. Er kan worden gebeld tussen 08:00 uur en 16:00 uur. Deze lijn is onder de huidige omstandigheden niet alleen meer voor kinderen en jongeren maar ook volwassenen. Voor het binnenland worden mogelijkheden samen met de Medische Zending, uitgewerkt.

Naast het bellen kan men ook mailen via de websites www. bel123. org of www. ikben. sr of een bericht sturen via de Facebookpagina van de Kinder- en Jongerentelefoon. De mogelijkheid om te kunnen whatsappen, waarbij de hulpverlening 1×24 uur geboden kan worden, wordt nog uitgewerkt en zodra die beschikbaar is, wordt de gemeenschap geïnformeerd.

Culturu.com

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Shaka Zulu

Ff serieus , ik moet steeds meer en meer lachen om die domme gedoe daar . Hebben ze geestelijke hulp nodig of geld om hun boodschappen te kunnen doen ? Steeds meer en meer begin ik te gaan geloven dat het volk daar het domste is van heel de wereld . Niet de regering maar het volk . Dat de regering daar zo dom is als de achterkant van een bonobo aap hebben ze al jaren bewezen , Enigste wat ze kunnen is dom interessant lullen en verder niks meer . En dan die aap die daar alles bijna heeft… Lees verder »Advertentie

Suriname

André Misiekaba naar de stembus in Suriname, “De regering heeft gewerkt”

Geplaatst

op

Img 22bbf0992b1f 1

Minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting André Misiekaba op weg naar de stembus.

“Ik denk dat het volk gezien heeft dat de regering gewerkt heeft , en dus de regering gelegenheid zal geven voort te gaan”

Misiekaba : ” ik zeg , Loading Bouterse drie”

Lees verder

Suriname

Stemdag in Suriname niet zonder fouten; verkeerde stembiljetten op vier stembureaus

Geplaatst

op

Verkiezingen Su

De stemlokalen zijn vanaf vanmorgen zeven uur geopend. Echter verloopt deze niet zonder fouten. Op vier stembureaus zijn er verkeerde stembiljetten geleverd, met als gevolg dat personen ook verkeerd hebben gestemd. Op de Openbare School Tammenga was de stemming geschorst. Daar hebben 187 personen op een verkeerd stembiljet hun stem uitgebracht. Deze personen worden opgeroepen om opnieuw te gaan stemmen. De juiste stembiljetten zijn naar het bureau gebracht.

Op de Openbare School te Pontbuiten hebben ook een aantal personen verkeerd gestemd. Het gaat om 66 personen. Deze personen zijn intussen achterhaald en konden van de juiste stembiljetten gebruikmaken. Ook in Para ging het mis. Vijftig personen hadden verkeerd gestemd. Gelukkig zijn deze personen gemakkelijk bereikbaar en mochten ze op de juiste biljetten kleuren. Het gaat namelijk om personen uit een dorp en dus gemakkelijk te achterhalen.

Jennifer van Dijk-Silos, voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB), zegt dat de fout gelukkig op tijd is ontdekt en kon worden hersteld. Voor personen die verkeerd hebben gestemd kunnen op vertoon van hun identiteitskaart opnieuw stemmen, ook al is hun pink al gekleurd. Het OKB wil niet dat deze stemmen verloren gaan. De stemlocaties zijn tot vanavond zeven uur open

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen