vrijdag 9 december 2022
28.9 C
Paramaribo
1.9 C
Amsterdam
0
(0)

Burgers hoeven geen water op te slaan; watervoorziening gegarandeerd

lees ook ...

Brunswijk: Reducing fuel prices must be done gradually

Vice President Ronnie Brunswijk thinks it's best to release the fuel price gradually rather than all at once. He can relate to the plans made to alter the course. He does think that the gold sector's ...

Het is niet nodig dat burgers maandag water opslaan, omdat er een onderbreking komt in de watervoorziening. Dit zegt de directie van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) naar aanleiding van berichten, die op social media circuleren als zou de watervoorziening niet gegarandeerd zijn. 

De directie onder leiding van Marlon Oosterling zegt dat er normaal water uit de kranen zal stromen. “Alle verbruikers zullen als gebruikelijk normaal water uit de kraan krijgen. Het  opslaan van water is  derhalve niet noodzakelijk,” benadrukt de SWM-directie.

Op de gemeenschap wordt door de directie het beroep gedaan om de officiële berichten vanuit de maatschappij te blijven volgen.

Dwain Cairo, een van de twee voorzitters van de bond bij het waterleidingbedrijf, heeft directeur Oosterling een ultimatum gesteld. Als aan de eisen niet wordt voldaan, zullen werknemers maandag om 11.00 uur in actie gaan. De afdeling Productie krijgt tot 15.00 uur dispensatie, maar deze zal ingetrokken worden als de bond niet uitgenodigd wordt voor een gesprek.

In een brief aan de directeur deelt Cairo mee dat vrijdag een ledenvergadering is belegd. Zij eisen in aanmerking te komen voor een toelage zolang er geen cao is getekend. Zij willen ook dat de cao uiterlijk 1 december een feit is.

Volgens Oosterling zijn er twee bonden in het bedrijf. Rudi Baarh geeft leiding aan de andere bond. De directeur zegt dat hij niet zonder meer een nieuw bestuur kan erkennen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBurgers hoeven geen water op te slaan; watervoorziening gegarandeerd