zondag 2 april 2023
22.8 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
0
(0)

Burgermoeder Saramacca wil districtsbestuur dichterbij samenleving

lees ook ...

Speciale dag voor kinderen met autisme

In het kader van WereldAutisme dag op 02 april, organiseert de Rotaract Club of Genesis het project 'Seeing Life Through Another Lens'. Er zal die dag extra aandacht besteedt worden aan kinderen met a...

In de ressorten Calcutta en Jarikaba zijn twee dependances van het commissariaat Saramacca geopend. Met de opening hiervan wil districtscommissaris (dc) Sherin Bansi-Durga het districtsbestuur dichterbij de bewoners brengen. Het district is vrij uitgestrekt en onderverdeeld in zes ressorten.

“De mensen hoeven niet speciaal naar Groningen als zij mij wensen te spreken. Ik ben elke maandag van acht tot twaalf uur op Calcutta en des woensdag en vrijdag op Jarikaba. Dinsdag en donderdag ben ik dan normaal op Groningen”, zegt de burgermoeder.

De dc gaat voor goede communicatie met de bewoners en heeft oor voor elk probleem. Wie de burgermoeder wil spreken kan altijd een afspraak maken via het commissariaat of de dependances. Echter is de leiding van het commissariaat vanwege Covid-19 nu wel een beetje voorzichtig. Burgers zullen eerst een audiëntieformulier moeten invullen en dan gaat de bestuursdienst op de afspraak af, zegt Bansi-Durga.

Verbetering leefklimaat burgers
Het commissariaat wil verder heel veel doen in het district. Zo wil zij het leefklimaat voor de burgers verbeteren en de noden van de mensen helpen lenigen. Alleen zit zij momenteel met een beperkt budget.

Jaarlijks heeft het commissariaat een goedgekeurde begroting van slechts SRD 200.000. Met dit bedrag moet niet alleen de achterstallige infrastructuur worden gedaan, maar moeten ook onderhoudswerkzaamheden in het district worden uitgevoerd. Dit is bijna onmogelijk, benadrukt de dc. Toch wordt er alles aan gedaan om projecten af te ronden.

Rehabilitatie
In overleg met de minister van Openbare Werken (OW), Riad Nurmohamed, heeft dc Bansi-Durga gedaan gekregen dat de belangrijkste verbindingsweg in Saramacca, namelijk de Mr. P. Chandishawweg is gerehabiliteerd. Er moeten nog heel wat wegen nabij plantage Misgunst aangepakt worden. Daar zijn er enkele grote afkalvingen die door OW aangepakt moeten worden. Vanwege het weer lagen de werkzaamheden weken stil, maar die vangen binnenkort weer aan.

Verder heeft de burgermoeder in overleg met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Parmanand Sewdien, natte infrastructurele werken in diverse landbouwgebieden in het district kunnen uitvoeren. Het gaat om de gebieden Mahoproject, Bombay, Tijgerkreek, Jankisluis, Poldersluis en Uitkijkpolder.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBurgermoeder Saramacca wil districtsbestuur dichterbij samenleving