maandag 30 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
7.9 C
Amsterdam
0
(0)

Bureau Eenheid gestructureerd

lees ook ...

Surinaamse studenten in Cuba krijgen goederen van Volksgezon...

Studenten die in Cuba studeren hebben van het ministerie van Volksgezondheid een partij goederen ontvangen. Het gaat om een donatie van verbruiksartikelen voor de handhaving van de veiligheid van deze...

Bureau Eenheid is een afdeling  van het kabinet van de president, dat voorheen Volkscontacten heette. Dit bureau waarvan Soulamy Laurens de directeur is speelt in op de noden van het volk en heeft geen politieke invulling.

“Het bureau bestaat wel in de organogram van het kabinet van de president, maar het had intern nog geen structuur. Dat heb ik na mijn aantreden als directeur opgesteld en daar kijkt het ministerie van Binnenlandse Zaken nu naar”, maakt zij duidelijk.

Het is geen ”Abop-ding”.  “Dat is helemaal niet het geval. Bij mijn aantreden is juist aangegeven dat alle partijen in de coalitie zich vertegenwoordigd zouden moeten zien bij het bureau, maar ik heb tot nu toe geen personeel erbij gehad. Als organisatie snap ik ook dat we mogelijk een politieke opdracht zullen krijgen, dat krijgt ieder overheidsorgaan wel eens, maar dat is vooralsnog niet gebeurd”, aldus Laurens.

Bureau Volkscontacten is nog vóór de aanstelling van Laurens in 2020 veranderd in Bureau Eenheid. “Ik denk omdat de regering wilde aangeven dat het beleid een bepaalde eenheidsgedachte uitdraagt vandaar”, verduidelijkt ze de naamsverandering. Laurens wil werken aan  duurzame ontwikkeling en armoedebestrijding.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBureau Eenheid gestructureerd