woensdag 10 augustus 2022
25.2 C
Paramaribo
17.2 C
Amsterdam
0
(0)

Bureau Eenheid gestructureerd

lees ook ...

Armoedegrens in Suriname vastgesteld op SRD 3.365

De armoedegrens in Suriname is per december 2021 vastgesteld op SRD 3.365 voor een volwassene. Dit is vastgesteld door de in juli vorig jaar ingestelde multidisciplinaire werkgroep inzake armoedebestu...

Bureau Eenheid is een afdeling  van het kabinet van de president, dat voorheen Volkscontacten heette. Dit bureau waarvan Soulamy Laurens de directeur is speelt in op de noden van het volk en heeft geen politieke invulling.

“Het bureau bestaat wel in de organogram van het kabinet van de president, maar het had intern nog geen structuur. Dat heb ik na mijn aantreden als directeur opgesteld en daar kijkt het ministerie van Binnenlandse Zaken nu naar”, maakt zij duidelijk.

Het is geen ”Abop-ding”.  “Dat is helemaal niet het geval. Bij mijn aantreden is juist aangegeven dat alle partijen in de coalitie zich vertegenwoordigd zouden moeten zien bij het bureau, maar ik heb tot nu toe geen personeel erbij gehad. Als organisatie snap ik ook dat we mogelijk een politieke opdracht zullen krijgen, dat krijgt ieder overheidsorgaan wel eens, maar dat is vooralsnog niet gebeurd”, aldus Laurens.

Bureau Volkscontacten is nog vóór de aanstelling van Laurens in 2020 veranderd in Bureau Eenheid. “Ik denk omdat de regering wilde aangeven dat het beleid een bepaalde eenheidsgedachte uitdraagt vandaar”, verduidelijkt ze de naamsverandering. Laurens wil werken aan  duurzame ontwikkeling en armoedebestrijding.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBureau Eenheid gestructureerd