donderdag 30 maart 2023
30 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
5
(3)

Buitenlands bezoek in Suriname tot begin juli

lees ook ...

The president reveals a set of price-control measures

A set of steps being implemented to manage the currency rate were recently announced by President Chan Santokhi to the National Assembly. The restrictions will remain in effect until December 31, 2023...

President Santokhi is na een gesprek met de directie van Staatsolie tot het besluit gekomen dat het gas dat in onze bodem zit, gewonnen moet worden. De president wil met Europese landen in gesprek gaan, vanwege het gastekort dat daar dreigt door de oorlog om de Oekraïne.

De Surinaamse gaswinning kan binnen drie tot vier jaar een feit zijn. Staatsolie organiseert deze dagen, de driedaagse Suriname, Energy, Oil and Gas Summit (SEOGS). Aan het evenement doen 120 bedrijven mee en het aantal verwachte bezoekers ligt rond de zeshonderd.

Hierna vindt op 03 juli de jaarlijkse vergadering van de regeringsleiders van de Caribische Gemeenschap (Caricom) plaats. António Guterres, Secretaris- Generaal van de Verenigde Naties is de hoofdgast. Hij zal zich tijdens zijn bezoek in Suriname vooral oriënteren in de gevolgen van de klimaatverandering en daarom een bezoek brengen aan een herstelproject voor mangroveplanten die de afkalving van de kust tegen gaan.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBuitenlands bezoek in Suriname tot begin juli