donderdag 8 juni 2023
25.5 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
2
(1)

Buitengewone verwarring bij winkeliers

lees ook ...

Nurmohamed legt nadruk op innovatie en veerkracht bij Caribb...

Het Caribbean Urban Forum 2023 (CUF 2023) vond dit jaar plaats in Suriname, in de Royal Ballroom van Hotel Torarica. Het hoofdthema van CUF 2023 was "Verbetering van veerkracht en duurzaamheid door in...

Er heerst een chaotische situatie bij de winkeliers. Dit is het resultaat van het bijstellen van  de wisselkoers naar SRD.21,- voor de US dollar. Haast dagelijks krijgen zij te maken met prijsaanpassingen. Dit zorgt voor heel wat frustraties.

Raymond Hasnoe, voorzitter van de Vereniging van Surinaamse Winkeliers (VSW), geeft desgevraagd toe, dat de situatie heel chaotisch is. “Nu is het echt broeja in het bedrijfsleven en vooral bij de winkeliers. Je zit met je handen in het haar. Je weet niet hoe je je dingen moet prijzen want elke dag word je gebeld door de importeur dat de goederen verhoogd zijn,” volgens Hasnoe. De prijzen van de goederen, vooral levensmiddelen worden aangepast. “Als wij dat niet doen moeten wij met onze winst de volgende partij kopen en dat is ondoenlijk. Zo werken wij niet. Dus het is verschrikkelijk broeja,” zegt de voorzitter.

Winkeliers moeten nu  keuzes maken ten aanzien van hun producten.  Wat willen en kunnen zij wel verkopen en wat niet. Bijvoorbeeld gewoon kiezen voor een ‘hot item’. “Op dit moment weten we niet hoe wij ermee moeten omgaan. Je kijkt wat de regering doet en je ziet dat ze achter de feiten aanhollen. De parallelkoers en de straatkoers zijn omhooggegaan en in plaats, dat ze tegen dat ding gaan, gaan ze gewoon mee en passen hun koers aan. Hoe moet je producten verkopen? Iedereen is in rep en roer,” geeft Hasnoe aan.

De winkeliers hopen nu, dat er een stabiele koers komt. Met een stabiele koers kan voorkomen worden dat er telkens prijsaanpassingen nodig zijn.

De voorzitter zegt verder, dat de winkeliers gewoonlijk twee weken speling nemen tussen de  partijen goederen. Prijzen worden dan meestal na twee weken aangepast aan de hand van de koersontwikkeling in binnen- of buitenland. Dagelijks krijg je nu  te horen, dat een bepaald product verhoogd is. Voor de consument is dat ook niet goed,” geeft hij tenslotte aan.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBuitengewone verwarring bij winkeliers