donderdag 22 februari 2024
29 C
Paramaribo
9.7 C
Amsterdam
5
(1)

Buitengewone droogte teistert het binnenland

lees ook ...

Vernieling leidt tot nieuwe aanhouding voor recent vrijgelat...

V.A. (47), die recentelijk uit de gevangenis is vrijgelaten, is opnieuw gearresteerd en in hechtenis genomen wegens vernieling van een woning. De politie van Livorno heeft haar in hechtenis genomen na...

De aanhoudende grote droogte houdt het binnenland in zijn greep. Het besef om niet slechts afhankelijk te zijn van waterwegen groeit. Boten hebben grote moeite om te varen door het ongekende lage waterpeil in de rivieren. Er zijn airstrips aangelegd op verschillende plekken in het achterland, maar een ticket is voor de gemiddelde binnenlandbewoner onbetaalbaar. Klimaatverandering toont dat aanleg van goede wegen in het binnenland een noodzaak is.

Het goederen- en personentransport is als gevolg hiervan onder zware druk. Beleid is nodig om dit probleem structureel en blijvend aan te pakken. Deze wegen zouden niet alleen het binnenland, maar de economie van het heel land ten goede komen. Klimaatverandering lijkt voorlopig aan te houden, en wij weten niet wat het verder zal brengen voor zij die afhankelijk zijn van rivier.

Goederen die onder deze omstandigheden de dorpen bereiken worden voor een hoge prijs aan de man gebracht, en dit maakt ze toch onbereikbaar voor het overgrote deel van zo’n gemeenschap, waardoor de kwaliteit van leven wordt aangetast. Zij die hun beroep in het binnenland uitoefenen, zoals personeel van de Medische Zending en leerkrachten zijn vaker de dupe van deze omstandigheden.

Bron: de Ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBuitengewone droogte teistert het binnenland