maandag 4 maart 2024
25 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
0
(0)

Buiten proces afhandelen van zaken door Bosbeheer en Bostoezicht, nu ingetrokken

lees ook ...

NPS-voorzitter Rusland duidelijk: Geen betrokkenheid bij Pan...

Gregory Rusland, voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS), heeft duidelijk gemaakt dat hij op geen enkele manier betrokken was bij het Pan American-schandaal. Hij deed deze verklaring in Comm...

De Procureur-Generaal heeft haar bevoegdheid tot buiten proces afhandelen, (transigeren) gedelegeerd naar de Directeur van de Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB), wat in samenhang gebeurd is met het oud artikel 100 van het Wetboek van Strafrecht. Dit vanwege de wet Bosbeheer van 18 september 1992, (SB 1992 no. 80,) die deze mogelijkheid aan de Procureur- Generaal biedt in artikel 57 en wat ook heeft plaatsgevonden.

Artikel 100 van het Wetboek van Strafrecht is gewijzigd in 2015 (S.B. 2015 no. 44), waardoor de samenhang met artikel 57 is komen weg te vallen. Gelet op het bovenstaande kan de eerder verleende bevoegdheid tot transigeren op basis van artikel 57 Wet Bosbeheer in samenhang met oud artikel 100 Strafrecht, niet meer worden gehandhaafd en is deze per 27 juni 2022 ingetrokken door de wnd. Procureur-Generaal.

De Wet Bosbeheer staat niet op zich zelf, maar is ondergeschikt aan de Wet Economische Delicten. Thans zal de mogelijkheid tot transigeren plaatsvinden op basis van de Wet Economische Delicten en is deze bevoegdheid alleen voorbehouden aan het Openbaar Ministerie.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBuiten proces afhandelen van zaken door Bosbeheer en Bostoezicht, nu ingetrokken