maandag 22 april 2024
30 C
Paramaribo
9.9 C
Amsterdam
0
(0)

BTW wordt niet gedachteloos ingevoerd

lees ook ...

Regering verduidelijkt benoeming van nieuwe raad van commiss...

De Surinaamse regering betreurt ten zeerste de verspreiding van berichten waarin wordt gesuggereerd dat er fouten zijn gemaakt bij de benoeming en installatie van de Raad van Commissarissen (RvC) van ...

Alven Roosveld woordvoerder van het kabinet van de President zegt dat de regering niet over één nacht ijs gaat bij de invoering van de belasting toegevoegde waarde (btw). Roosveld sprak op vrijdag 08 april 2022 tijdens het programma ‘A Tori Fu A Wiki’ over onderwerpen waarover de regeringsraad zich eerder op de dag boog.

Het traject om tot invoering van de btw te komen, kent een aantal processen. Er zal een wetsvoorstel moeten komen dat twee grote spelers, te weten het parlement en de Staatsraad moet passeren voordat er een finalewet intreedt. De regering zal met alle actoren overleg plegen voordat de wet na goedkeuring geïmplementeerd wordt. Zij gaat volgens de woordvoerder wat dit betreft niet over een nacht ijs.

De regeringsraad heeft ook een besluit genomen ten aanzien van de brandstofprijs. De oorlog in Oekraïne stuwt de prijs internationaal omhoog. De inkomsten van Staatsolie nemen daarmee ook toe, maar de regering kiest ervoor om met de extra inkomsten de prijs voor diesel en unleaded tijdelijk deels te subsidiëren. Het besluit van de regering is voornamelijk om te voorkomen dat de transportsector onder de hoge prijzen gaat lijden en diensten en goederen daardoor duurder worden.

Tijdens de regeringsraad is ook besloten dat de regering informeel bij elkaar zal komen zodat er in ontspannen sfeer met elkaar gesproken kan worden. Woordvoerder Roosveld merkt op dat de regeringspartijen uiteindelijk allemaal in dezelfde boot zitten, waardoor het van belang is dat alle neuzen in dezelfde richting wijzen. Hij doet een beroep op de samenleving om ook bij elkaar te komen en saamhorigheid te bevorderen.

De regeringsraad besprak ook de aanwezigheid van de delegatie van de Wereldbank in Suriname. Vijf ministers zijn aangewezen voor overleg met deze vertegenwoordiging. Verder is gesproken over de portefeuilles van Suriname binnen de Caricom, de kleinschalige goudsector, lopende projecten gefinancierd door de Islamic Development Bank (IsDB) en het minimum uurloon.

Voor wat het laatste betreft, zegt woordvoerder Roosveld dat het de regering menens is dit te effectueren. Een clusterteam van ministers zal voor een eensgezind besluit overleg voeren met vakbonden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBTW wordt niet gedachteloos ingevoerd