zaterdag 13 april 2024
26.7 C
Paramaribo
15 C
Amsterdam
4.7
(3)

Brunswijks beurt om journalisten te boycotten

lees ook ...

Ministers benadrukken belang van gezonde leefstijl op Wereld...

Ter gelegenheid van World Health Day op zondag 7 april 2024, organiseerde het ministerie van Volksgezondheid samen met diverse partners een gezondheidsdag, dit jaar onder het thema "My Health, My Righ...

Vicepresident Ronnie Brunswijk lijkt nog zwaar te tillen aan de boycot van de journalisten. Dat bleek toen zij een interview van wilden afnemen. Hij zei eerst te moeten nadenken of hij met de pers wil praten. Hij zei ook met de bevolking te kunnen communiceren via internet en Facebook.

Een groep ambtenaren kwamen hun beklag doen over hun meerdere bij het directoraat Transport op het ministerie van TCT. De Vicepresident stond erop dat het probleem achter gesloten deuren besproken moest worden. “Als er problemen zijn op een ministerie, hoeft dat niet voor de camera te gebeuren”, beantwoordde Brunswijk een vraag over de kwestie.

Vervolgens werd getracht om vragen te stellen over het dispuut tussen de VP en minister Armand Achaibersing van Financiën & Planning. Brunswijk zei met bewijzen te zullen komen dat Achaibersing geen middelen vrijmaakt voor Abop-ministeries. Op de vraag of hij direct kan vertellen welke bewijzen hij heeft, zei Brunswijk dat hij niet komt met bewijzen wanneer anderen dat willen, maar wanneer hij dat zelf wil.

Nadat het duidelijk was dat de vicepresident zijn opstelling iets te maken had met de boycot, werden daarover vragen gesteld. “Ik kan communiceren via internet wanneer ik wil. Ik ga naar Facebook. Jullie wilden eerst niet met me praten, en nu weer. Ik moet eerst nadenken of ik met jullie wil praten”, zei Brunswijk.

Naar aanleiding van de mishandeling van journalist Jason Pinas door de lijfwachten van Brunswijk in december vorig jaar, werd de boycot voor 02 maanden ingesteld en werd in februari dit jaar opgeheven. Blijkbaar is het nu de beurt van de vicepresident voor een boycot van journalisten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrunswijks beurt om journalisten te boycotten