vrijdag 23 februari 2024
24 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
2.3
(3)

Brunswijk zoekt dialoog met president Santokhi voor aanpak onenigheden in coalitie

lees ook ...

Nieuwe maatregelen en steun voor DC’s besproken met Pr...

President Chandrikapersad Santokhi heeft een uitgebreide bespreking gehad met het korps van districtscommissarissen om belangrijke kwesties met betrekking tot de ontwikkeling van de gemeenschappen te ...

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk wil de samenhang binnen de regering versterken. Hij kondigde aan dat hij binnenkort met president Chandrikapersad Santokhi zal praten om de bestaande onenigheden en dreigingen binnen de coalitie op te lossen.

Brunswijk benadrukte dat het belangrijk is om tot een consensus te komen, anders kan het jaar 2024 gekenmerkt worden door meer blunders en interne politieke strijd binnen de regeringscoalitie. De vicepresident pleit voor heldere afspraken over de toekomstige koers van het land tot en met 2025. Hij kijkt uit naar het gesprek met de president, dat volgens hem constructief moet zijn om verdere problemen binnen de coalitie te voorkomen.

Een cruciaal punt van onenigheid binnen de coalitie is de toewijzing van staatsmiddelen. Ministers van de coalitiepartij ABOP, onder leiding van Brunswijk, zijn ontevreden over het gebrek aan financiële middelen voor hun programma’s.

Volgens de vp heerst er al geruime tijd ontevredenheid bij de ABOP-ministeries. Ze zijn van mening dat er te weinig financiële middelen beschikbaar worden gesteld. Brunswijk benadrukte dat hier een einde aan moet komen om te voorkomen dat het gevoel ontstaat dat de ene coalitiepartij niet naar behoren functioneert.

Brunswijk is vastbesloten om de samenhang binnen de regering te versterken. Hij hoopt dat het gesprek met de president zal leiden tot een oplossing voor de bestaande onenigheden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrunswijk zoekt dialoog met president Santokhi voor aanpak onenigheden in coalitie