Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Brunswijk zegt dat Suriname’s toekomst er internationaal goed uitziet

Geplaatst

op

Ronnie Brunswijk

De eerste stappen om het imago van Suriname internationaal te verbeteren zijn gezet, zegt vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk. President Chan Santokhi en minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking hebben al vruchtbare gesprekken met het buitenland gevoerd. Volgens de regeringsfunctionaris zijn gesprekken met Brazilië, de Verenigde Staten van Amerika en Nederland positief geweest en bieden mogelijkheden voor steun.

Daarnaast zijn er volgens de vp nog vele andere landen, die aangeven vertrouwen te hebben in deze regering. Dit wordt ondersteund door alle internationale, financiële en multilaterale instellingen. “De toekomst ziet er in dit internationaal opzicht goed uit,” beweert de vicepresident.

Hij gaf een overzicht van wat de regering tot nu toe gedaan heeft na overname van regeermacht. Onmiddellijk na aantreden op 16 juli is de regering begonnen een evaluatie te maken. Deze evaluatie is volgens de vicepresident nog gaande. Tegelijkertijd wordt gewerkt aan een gebalanceerde en verantwoordelijke continuering van de economische bedrijvigheid, aangezien inkomsten binnen moeten blijven komen. Ook personen die het moeilijk hebben alsook bedrijven moeten ondersteund worden.

Volgens de vp heeft de regering de ambtenaren gegarandeerd dat hun salarissen en vakantiegeld zullen worden uitgekeerd en dat is ook zo gebeurd door medewerking van de commerciële banken.

Verder heeft president Santokhi een commissie geïnstalleerd om alle recente benoemingen onder de loep te nemen en zal zij haar bevindingen delen met de president. “Degene die recht hebben op een benoeming of promotie verdienen, zullen die ook krijgen of behouden. Maar we zijn ervan overtuigd dat een groot deel van de benoemingen en promoties onterecht zijn geweest en we kunnen de Surinaamse samenleving niet opzadelen met nog hogere rekeningen van de overheid”, aldus de vp.

Culturu.com

7 Reacties
7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Meester
dinsdag 4 augustus 2020 15:47

Deze regering doet zoals het hoort. Jammer dat ze nu bezig zijn de rotzooi van de vorige regering op te ruimen voordat ze verdere stappen kunnen maken. Jammer dat je eerst troep moet opruimen . Hopelijk lukt het ze om Suriname wel omhoog te brengen. En dat er gerechtigheid komt en zal geschiede in Suriname

Mina
dinsdag 4 augustus 2020 16:38

Maar je zegt niet wat met de rovers van het land gaat gebeuren. Zeg hr meeting over Bouterse je had ooit gevochten tegen Bouterse. Nu heeft hij beroofd.hetland leeg.hij is verantwoordelijk voor de schijt in het land. Zeg iets er over want het volk is boos.

Bajo
dinsdag 4 augustus 2020 16:40

Idi amin was in Afrika ook zo wreed om zijn volk dood achter te laten. Wat gaan jullie doen tegen de rovers van het land ?

Bravo84
dinsdag 4 augustus 2020 17:18

Meneer de President en meneer de vc president. Jullie hebben belooft dat jullie eerlijk tegen over het volk zal zijn.

Jullie doen hartstikke goed.

Een vraag aan jullie.
Waar zijn de 12 militairen die tijdens hun detachering in Commewijne in 1986 krijgsgevangenen werd meegenomen door nu vp president van Suriname.

Het volk van Suriname willen het ook weten!

Albert W. Woudstra
dinsdag 4 augustus 2020 18:43

Sterkte. Laat Suriname groeien tot het hoogste niveau van welvaart. Besteed uw massieve Olie en Gas reserve ook aan de Oudedagvoorziening, zodat de hardwerkend Surinamers straks met hun 60-levensjaar ook met Pensioen kunnen. Willen zij dan nog werken moet dat zonde sancties mogelijk zijn. Bravo.

Dagga
dinsdag 4 augustus 2020 21:39

Laat dit ding lekker dromen, gelooft het zelf wat het zegt. Corruptie onderzoek zal er niet komen daar het zelf een deel van de njang patu heeft toegeëigend. Hoe dit ding zich zelve aan een corruptie onderzoek moet onderwerpen wordt dan een groot raadsel. Abop, fam. brunswijck en bee en anderen hebben zelf zitten graaien in die njang patu d.m.v. gaarkeukens, ongehoorde prijzen werden in rekening gebracht voor een bordje eten. Pl is zowat uitgespeeld, alleen door die lijstverbinding hebben ze een zetel gehad van de abop, en het blijft nog steeds een familie business. Vhp, waar is die 90… Lees verder »

Laatst bewerkt op 1 maand geleden door Dagga
stanley westerborg
woensdag 5 augustus 2020 00:30

Beste VP, wat voor nieuwswaarde heeft uw bericht? U spreekt anderen na, zonder een eigen inbreng. Zeg bv iets zinnigs over de 19 miljoen aan deviezen die de Ned. Justitie nooit meer heeft teruggegeven aan de rechtmatige eigenaren van het geld.

Kom nu eens eindelijk met een eigen gezichtspunt, meneer de VP. Wij verwachten dat van u. reclame maken voor eigen reputatie is niet meer aan de orde.Advertentie

Suriname

President Santokhi belooft ‘Veiligheid’

Geplaatst

op

President Chan Santokhi. Beeld Stvs

Op 29  september, de dag van de jaarrede, zei  president Santokhi  dat de  regering de controle op de naleving en handhaving van de openbare orde zal opvoeren om het veiligheidsgevoel van de burger te vergroten.

Veiligheid in buurten is voor het ministerie van Justitie en Politie  in de kustvlakte en in het binnenland een sleutelactiviteit. Het politiekorps wordt gestroomlijnd voor een slagvaardiger optreden. We versterken dit dienstjaar 2021 de afdelingen Narcoticabrigade en Fraude. Dat geldt ook voor het instituut buurtmanagement en de surveillance- en inlichtingendienst,” gaf de president aan bij het toespreken van zijn gehoor.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Psychiatrisch Centrum Suriname 125 jaar

Geplaatst

op

Pcs 2

Vandaag is het PCS honderd en vijfentwintig jaar oud. De bouw van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) werd gestart op de plaats Wolffenbüttel in 1892.  De eerste patiënten werden op 01 oktober 1895 opgenomen. De inrichting heette toen “Inrichting ter Verpleging van Krankzinnigen te Wolffenbuttel”.

De inrichting ter Verpleging van Krankzinnigen te Wolffenbüttel is nu uitgegroeid tot een uitgebreid en modern alsook ISO-gecertificeerd kenniscentrum en is vandaag aan de dag een referentiekliniek op het gebied van geestelijke gezondheid, waar een ieder met psychische klachten terecht kan voor kwalitatief hoogwaardige geestelijke gezondheidszorg.

De psychiatrie in Suriname is jarenlang een taboeonderwerp geweest en mensen met psychische klachten werden om diverse redenen gestigmatiseerd, waardoor de drempel om hulp te zoeken heel hoog was. Hoewel er steeds meer mensen toestappen naar het PCS voor poliklinische hulp, blijkt uit het bevolkingsonderzoek van 2015 dat er nog steeds  een drempel is voor mensen die hulp zoeken voor depressie en angstklachten.

Om landelijk bereikbaar en toegankelijk te zijn voor een ieder in Suriname biedt het PCS via partnerschappen met de Regionale Gezondheidsdienst en Medische Zending op regelmatige basis de nodige psychische hulp aan de bewoners van de districten en personen in het (verre) binnenland.

Wat betreft opvangfaciliteiten is er ook vooruitgang geboekt de laatste tien jaren. Het Kinderpaviljoen werd in gebruik genomen en er werd meer gestalte gegeven aan de verslavingszorg via de Polikliniek verslavingszorg (voorheen Bureau Alcohol & Drugs) en de Detoxificatiekliniek. Verder werden enkele diensten en afdelingen opgezet ten behoeve van de zorg, zoals het Dagcentrum, de Spoedeisende Psychiatrie en recentelijk de afdeling Broki.

Vanwege de covid-19 pandemie moest ook de dienstverlening van het PCS aangepast worden aan de covid regels. Het personeel en de cliënten zullen vanwege deze bijzondere omstandigheid de hoogtepunten en ontwikkelingen die het PCS de afgelopen 125 jaar heeft doorstaan op sobere wijze herdenken. Ook zullen er enkele personen met een bijzondere staat van dienst en bijdrage aan de verdere ontwikkeling van PCS worden voorgedragen voor een presidentiële onderscheiding. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen