donderdag 23 maart 2023
28.3 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
5
(2)

Brunswijk wil oplossing gevaarlijke woonsituatie Sunny Point en Leiding 20

lees ook ...

Visit by Helena Konig, a prominent EU official

President Chandrikapersad Santokhi received a courtesy call from Helena Konig, Deputy Secretary-General of the European External Action Service (EEAS) for Economic and Global Affairs. The United State...

Ronnie Brunswijk, nu waarnemend president, wil een snelle oplossing voor de slechte en gevaarlijke woonsituatie in Sunny Point en Leiding 20. Hij wil gestructureerd verlichting brengen voor honderden personen in deze buurten die in onzekerheid leven. Brunswijk heeft van de bewoners twee petities ontvangen, waarin zij hun zorgpunten hebben aangekaart.

Dinsdag heeft de waarnemend president een groep gestuurd om zich in het gebied te oriënteren. Aan de hand van de rapportage wil Brunswijk overgaan tot actie, meldt het Directoraat Volkscommunicatie. Het overgrote deel van de woningen beschikt niet over elektriciteit en water.

De waarnemend president maakte contact met de directeur van de Energiebedrijven Suriname (EBS), Marcel Eyndhoven. Een delegatie heeft het gebied bezocht. Parlementariër Miguella Huur van Wanica, die ook in de delegatie was opgenomen, wierp zich op als gesprekspersoon van de bewoners. Zij liet tijdens een rondleiding zien in welke erbarmelijke situatie de mensen wonen.

Eyndhoven gaf aan dat voordat er met de werkzaamheden kan worden gestart voor de stroomvoorziening er enkele zaken in orde moeten worden gemaakt. De wegen moeten worden gerehabiliteerd. De EBS kan pas hierna een aanvang maken met de werkzaamheden.

Verder moeten de huizen worden voorzien van een huisinstallatie en de bewoners moeten hun financiële verplichtingen nakomen alvorens zij over elektriciteit kunnen beschikken. Eenieder weet dat dit proces tijd in beslag zal nemen, zei Huur. Maar de oplossing is met de steun van de waarnemend president in zicht, zei ze.

Als alles vlot verloopt, kan men over enkele maanden reeds beschikken over elektriciteit, hield de EBS-directeur de aanwezigen voor. De regering is druk bezig om de occupatie vraagstuk in dit gebied op te lossen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrunswijk wil oplossing gevaarlijke woonsituatie Sunny Point en Leiding 20