zaterdag 25 mei 2024
30 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
5
(2)

Brunswijk waarschuwt criminelen: “Geen grappen meer, we gaan aanpakken”

lees ook ...

President Santokhi zet zich in voor uitbreiding van sportfac...

President Chandrikapersad Santokhi heeft de noodzaak benadrukt om gebieden in het land te voorzien van voldoende sportfaciliteiten, en heeft daarom op dinsdag 21 mei 2024 de sportcommissie bijeengeroe...

In een krachtige toespraak tijdens een zitting van De Nationale Assemblee heeft vicepresident Ronnie Brunswijk verklaard dat de tijd van praten over veiligheid voorbij is en dat het nu tijd is voor concrete actie. Brunswijk benadrukte dat er de afgelopen vier jaar veel gesproken is over veiligheidsplannen, maar dat het nu essentieel is om deze plannen daadwerkelijk uit te voeren.

“Vanaf vandaag zullen we actie ondernemen tegen criminelen,” verklaarde Brunswijk vastberaden. Hij kondigde aan dat zowel de politie als het leger voorzien zullen worden van de nodige middelen om hun werk effectief door het hele land te kunnen uitvoeren. Brunswijk voegde eraan toe dat alle posten zullen worden versterkt en dat er een duidelijke boodschap naar criminelen wordt gestuurd: “We maken geen grappen meer.”

De vicepresident richtte zich ook tot ouders, met de oproep om met hun kinderen te praten en waarschuwde dat streng zal worden opgetreden tegen mensen die zich bezighouden met criminele activiteiten. “Neem geen risico’s met de toekomst van uw kinderen,” benadrukte hij, “want als u een kind verliest, lijdt u dubbel.” Hij richtte zich ook direct tot potentiële criminelen: “Vanaf morgen zal het anders zijn. De politie zal hard optreden. U hoeft niet te zeggen dat u niet gewaarschuwd bent.”

Brunswijk introduceerde tevens het nieuwe motto: ‘Aanpakken, aanpakken, aanpakken, we gaan niet meer lachen’. Tijdens de vergadering waren ook de leiders van de politie en het leger aanwezig, die verzekerd werden van alle steun om de criminaliteit aan te pakken en het veiligheidsgevoel in het land te herstellen. Vanaf morgen zullen er meer politieagenten op straat zijn en zullen 200 nieuwe rekruten worden ingezet om de veiligheid te waarborgen.

Brunswijk erkende dat de situatie in het land uitdagend is, maar benadrukte dat dit niemand het recht geeft om zich tot criminele activiteiten te wenden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrunswijk waarschuwt criminelen: "Geen grappen meer, we gaan aanpakken"