zaterdag 25 mei 2024
30 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
5
(2)

Brunswijk voorziet Boven-Suriname van 10 kg rijst per gezin

lees ook ...

Commissies geïnstalleerd voor soepele verkiezingen in Surina...

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft dinsdag vier interdepartementale verkiezingscommissies geïnstalleerd. Deze commissies zijn verantwoordelijk voor een vlotte voortgang van...

Oogsten zijn mislukt in het binnenland door de aanhoudende droogte. Dit deelde districtcommissaris (dc) Ndnepe Dinge van het bestuursressort Boven-Suriname mee aan de Ware Tijd. Daarom heeft waarnemend president Ronnie Brunswijk het besluit genomen om het gebied van rijst te voorzien en wel 10 kilogram per gezin.

“Door de aanhoudende droogte zijn alle oogsten mislukt en is er een tekort aan voedsel in het binnenland ontstaan”. Burgervader Dinge zegt dat het om vijftig dorpen gaat. De waterstand in de rivier nodigt ook niet uit om te varen, vandaar dat de zakken rijst per vliegtuig zijn vervoerd naar het gebied. Een deel van deze dorpen zijn ondertussen al voorzien. Vierhonderd gezinnen uit de dorpen Ligorio, Bè Ghoon, Kajana, Stonhuku, Bendi Watta en Kuutu Ten mochten op het vliegveld hun rijst ophalen. Pikin Rio en het ressorten Asidonhopo en Debike zijn ook al voorzien.

Dinge deelt de Ware Tijd verder mee dat het ressort Pokigron nog aan de beurt moet komen. Men zal de distributie vanuit de airstrip van Botopasi voortzetten.

Bron: de Ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrunswijk voorziet Boven-Suriname van 10 kg rijst per gezin