maandag 20 mei 2024
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
5
(1)

Brunswijk verzekert voedseldistributie aan 50 dorpen in Surinaams binnenland

lees ook ...

Brunswijk: “2000 personen al geregistreerd voor PL-massameet...

De politieke partij Pertjajah Luhur (PL) zal op zaterdag 25 mei 2024 een massameeting organiseren in haar partijcentrum te Beekhuizen. Deze bijeenkomst zal ook worden ondersteund door hun coalitiepart...

Ondanks de uitdagingen veroorzaakt door de recente langdurige droogte in Suriname, blijft de voedseldistributie naar dorpen in het binnenland onverminderd doorgaan. Waarnemend president Ronnie Brunswijk, die ruim een week geleden in zijn functie als vicepresident de verantwoordelijkheid op zich nam, heeft ervoor gezorgd dat meerdere dorpen van voedsel worden voorzien, waaronder zakken rijst.

De distributie van voedsel, waaronder rijst, wordt momenteel voortgezet en bereikt de gemeenschappen via vliegtuigen vanaf de airstrip van Botopasi. In totaal zijn 50 dorpen aangewezen voor voedselhulp, waarvan in 33 dorpen al tien kilogram rijst per gezin is verstrekt. Het initiatief van Brunswijk heeft al ruim 400 gezinnen bereikt en van voedsel voorzien.

De voedseldistributie is een essentiële maatregel om de gemeenschappen in het binnenland te ondersteunen, die zwaar zijn getroffen door de gevolgen van de droogte. Ondanks de uitdagingen blijft de Surinaamse regering vastberaden om haar burgers in nood te helpen en de voedselhulp voort te zetten om de impact van de droogte op de levens van de mensen te verzachten.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrunswijk verzekert voedseldistributie aan 50 dorpen in Surinaams binnenland