woensdag 24 juli 2024
26 C
Paramaribo
19.5 C
Amsterdam
5
(2)

Brunswijk: “Uw taak om het volk te dienen is niet eenvoudig”

lees ook ...

Volk betaald voor rommelende autoriteiten

Deze foto hierboven symboliseert de actuele en realistische situatie die de doorsnee Surinamer ervaart. We betalen voor de financiële rommel gemaakt door de autoriteiten. Onlangs, op 16 juli zat reger...

Ronnie Brunswijk, nu waarnemend president tevens voorzitter van de Raad van Ministers, heeft bij de eerste wekelijkse ministerraadsvergadering voor dit jaar, de bewindslieden voorgehouden dat zij geen makkelijke taak hebben. “Uw taak om het volk te dienen is niet een eenvoudige taak. Maar een goede samenwerking onderling tussen ministers en ook een goede samenwerking met alle actoren om uw heen, zullen ons zeker helpen om onze doelen te realiseren”, hield hij de ministers voor.

Brunswijk bleef kort stilstaan bij de samenwerking binnen de Raad en bedankte hij de bewindslieden hiervoor. Dat er hard gewerkt is het afgelopen jaar blijkt uit het aantal missives dat de deur is uitgegaan: 2916 in totaal. Dit aantal is voortgekomen uit de 48 gehouden RvM-vergaderingen. In de eerste helft van het begrotingsjaar 2022 is er ook veel aandacht geschonken aan noodhulp door de water overbelaste gebieden in het binnenland.

Daarnaast is ook een bedrag goedgekeurd voor het landelijk upgraden van scholen die getroffen waren door wateroverlast. De elektra- en watervoorzieningen die vooral in het binnenland zijn getroffen zijn markante momenten geweest. Dit traject zal ook voortgezet worden.

Bij de vooruitblik voor 2023 hield de waarnemend president de ministers voor dat het verder ontwikkelen van het land het belangrijk is dat zij al hun talenten moeten gebruiken. Dit gelet op de dagelijkse uitdagingen waarmee de regering te maken krijgt.

Er werd ook stilgestaan bij de verschillende uitdagingen, waaronder de hoge koersen, de hoge prijzen in de winkels, de belasting toegevoegde waarde (btw), problemen binnen gezondheidszorg en ons onderwijs en de grote armoede. Echter gaf de waarnemend president aan te rekenen op de uiterste inzet van de ministers en het onder hun dienend personeel om zich voor de volle honderd procent in te zetten om ook deze uitdagingen het hoofd te bieden in 2023, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrunswijk: “Uw taak om het volk te dienen is niet eenvoudig”