maandag 6 februari 2023
26.1 C
Paramaribo
4.6 C
Amsterdam
5
(2)

Brunswijk: “Uw taak om het volk te dienen is niet eenvoudig”

lees ook ...

Rest returns to the soldiers, a new union forms

A new labor union inside the defense industry has registered, or calm appears to have just returned to the National Army (NL) as the Ministry of Defense and the Association for the Legal Position of M...

Ronnie Brunswijk, nu waarnemend president tevens voorzitter van de Raad van Ministers, heeft bij de eerste wekelijkse ministerraadsvergadering voor dit jaar, de bewindslieden voorgehouden dat zij geen makkelijke taak hebben. “Uw taak om het volk te dienen is niet een eenvoudige taak. Maar een goede samenwerking onderling tussen ministers en ook een goede samenwerking met alle actoren om uw heen, zullen ons zeker helpen om onze doelen te realiseren”, hield hij de ministers voor.

Brunswijk bleef kort stilstaan bij de samenwerking binnen de Raad en bedankte hij de bewindslieden hiervoor. Dat er hard gewerkt is het afgelopen jaar blijkt uit het aantal missives dat de deur is uitgegaan: 2916 in totaal. Dit aantal is voortgekomen uit de 48 gehouden RvM-vergaderingen. In de eerste helft van het begrotingsjaar 2022 is er ook veel aandacht geschonken aan noodhulp door de water overbelaste gebieden in het binnenland.

Daarnaast is ook een bedrag goedgekeurd voor het landelijk upgraden van scholen die getroffen waren door wateroverlast. De elektra- en watervoorzieningen die vooral in het binnenland zijn getroffen zijn markante momenten geweest. Dit traject zal ook voortgezet worden.

Bij de vooruitblik voor 2023 hield de waarnemend president de ministers voor dat het verder ontwikkelen van het land het belangrijk is dat zij al hun talenten moeten gebruiken. Dit gelet op de dagelijkse uitdagingen waarmee de regering te maken krijgt.

Er werd ook stilgestaan bij de verschillende uitdagingen, waaronder de hoge koersen, de hoge prijzen in de winkels, de belasting toegevoegde waarde (btw), problemen binnen gezondheidszorg en ons onderwijs en de grote armoede. Echter gaf de waarnemend president aan te rekenen op de uiterste inzet van de ministers en het onder hun dienend personeel om zich voor de volle honderd procent in te zetten om ook deze uitdagingen het hoofd te bieden in 2023, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrunswijk: “Uw taak om het volk te dienen is niet eenvoudig”