woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
6 C
Amsterdam
2.3
(3)

Brunswijk: “Suriname heeft productie nodig, gronduitgifte is prioriteit”

lees ook ...

BLTO intensiveert acties vanwege uitblijvende betalingen

De Bond van Leraren bij het Technisch Onderwijs (BLTO) heeft aangekondigd dat ze hun acties vanaf vandaag zullen intensiveren. De leden van de bond zullen hun werkplek vandaag niet betreden. Dit komt ...

Vicepresident Brunswijk van Suriname heeft verklaard dat het land productie nodig heeft en daarom prioriteit geeft aan het uitgeven van grond. Deze uitspraak volgt op een petitie ingediend door John Goedschalk van Climate Change Advisory.

Goedschalk verzocht in de petitie, die hij bij het Kabinet van de President indiende, om alle plannen voor de uitgifte van 560.000 hectare bos voor landbouwdoeleinden stop te zetten, waarbij hij betoogde dat er betere manieren zijn om geld te verdienen met het oerwoud. Brunswijk reageerde hierop door te stellen dat hij geen probleem heeft met het uitgeven van zoveel grond voor landbouw, mits deze grond ook daadwerkelijk voor dat doel wordt gebruikt.

Hij haalde Brazilië aan als voorbeeld, waar uitgestrekte landbouwgronden worden gebruikt en de productie op peil is. “We willen grote dingen doen,” verklaarde Brunswijk. De kwestie benadrukt de verdeeldheid over het gebruik van natuurlijke hulpbronnen en de noodzaak om duurzame ontwikkelingsstrategieën te vinden die zowel economische groei als milieubescherming bevorderen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrunswijk: "Suriname heeft productie nodig, gronduitgifte is prioriteit"