zondag 23 juni 2024
30 C
Paramaribo
20.7 C
Amsterdam
0
(0)

Brunswijk streeft naar eenheid binnen marron- en inheemse groepen

lees ook ...

Koopkrachtversterking voor landsdienaren tot december bevest...

De koopkrachtversterking van SRD 3.500 per maand voor landsdienaren zal tot en met december van dit jaar worden uitbetaald, bevestigt minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken. Deze ...

Coalitiepartij ABOP, onder leiding van vicepresident Ronnie Brunswijk, zet zich opnieuw in om de marron-achterban te bundelen in aanloop naar de verkiezingen van 2025. Eerdere pogingen na de breuk van A-Combinatie (AC) rond de verkiezingen van 2010 hebben niet het gewenste resultaat opgeleverd.

Brunswijk betreurt het uiteenvallen van AC, dat de binnenlandbewoners een stem en machtspositie heeft gegeven in het bestuurlijke landschap van Suriname. Naast de marron-groepen wil hij ook de inheemsen mobiliseren voor deze bundeling.\

“We zijn weer verdeeld,” zegt Brunswijk teleurgesteld over de verdeeldheid binnen de marron- en inheemse gemeenschappen. Hij streeft naar eenheid en samenhorigheid om de belangen van het binnenland te behartigen. Hoewel hij graag de BEP, de moederpartij van de ABOP, bij de bundeling wil betrekken, zijn er nog onopgeloste kwesties tussen beide partijen.

De ABOP, die in termen van zetels en stemmen groter is geworden dan de BEP, gelooft dat de BEP zich bij hen zou moeten aansluiten in plaats van andersom. Desondanks blijven BEP en ABOP voorlopig elkaars rivalen om de stemmen van het binnenland en de mensen met een binnenlandse achtergrond.

“2025 kost wat het kost moet de combinatie van alle marron-partijen weer komen, dat is ons streven,” zegt Brunswijk. “We moeten bij elkaar komen voor het belang van het binnenland,” aldus Brunswijk.

Voor Brunswijk en de ABOP is het doel helder: bij de verkiezingen van 2025 moet er een sterke coalitie van marron-partijen gevormd worden, ongeacht de obstakels. Het belang van het binnenland staat daarbij centraal.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrunswijk streeft naar eenheid binnen marron- en inheemse groepen