Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Brunswijk slaat deuk in formatie !

Geplaatst

op

Img 6454

De onderhandelingen van het nieuw aan te treden kabinet zijn nog maar net  gestart of er is al sprake van behoorlijk wat deining of zo gezegd “djoegoe djoegoe”. Brunswijk zorgt voor opschudding door alle gemaakte afspraken naast zich neer te leggen en een geheel eigen koers te varen. Hij drijft daarmee de Nationale Partij (NPS) Suriname tot wanhoop. 

De NPS neemt nu plaats in de oppositiebanken en zal in dat geval niet meer mee regeren. Met deze onverwachte actie zet “onze Ronnie” alles op z’n  kop.  Dat Brunswijk  voor veel  spanning en sensatie zou zorgen was te voorspellen. Deze actie overtreft echter onze stoutste verwachtingen.

Dat hij nu al zo uit zou halen had niemand verwacht. Als een drammerige verwende kleuter eiste hij twee  ministeries op die respectievelijk aan de NPS en de VHP waren toebedeeld. Zijn argument  voor het opeisen van het ministerie van Sportzaken:  “Ik heb  genoeg atleten die tot grotere hoogten willen stijgen.” . Olie en Gas willen we ook in onze portefeuille dat eisen we gewoon op  punt uit. Haakmat typeerde Bouterse  eens als volgt “Bouterse is een hoogst onbetrouwbaar sujet”. Zou dat ook voor “onze Ronnie” gelden ?

Culturu.com

21 Reacties
21 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Sonny
zaterdag 27 juni 2020 21:03

Was te verwachten. Bouterse lacht in zijn vuistje. Nieuwe regering krijgt het nog moeilijk. Suriname stemt op mensen die niet geschoold zijn. En dat moet een regering voorstellen. Dong

Kleine
zaterdag 27 juni 2020 21:09

Verleden stonden ze nog te doen alsof ze winti kregen en Wasi namen .. Alles 1 grote poppenkast. Kijk op YouTube. Dan omhelzen ze . Deze 2 mannen elkaar. Brunsi krijgt winti. Praat tongo. En vandaag aan de dag. Strijd om macht.

Tamara
zaterdag 27 juni 2020 22:02

Bravo en Bouta…van hetzelfde laken een pak.
De ene een bankrover en moordenaar ( binnenl.oorlog) de ander n koelbloedige moordenaar!!
Brunswijk wil op ROOFTOCHT deze komende 5 jaren. Niets wijst erop dat hij gaat voor land en volk.
Brunswijk had van meet af aan snode plannen en hield zich steeds bij alle interviews voor de domme.
Hij had zijn plan al gesmeed met DDB.
Een vos blijft n vos!
Waar is Belfor??

Ricardo op:Brunswijk slaat deuk in formatie!
zaterdag 27 juni 2020 22:35

Stuur Nina jurna op hem af ,met een paar kritische vragen dan kunnen we lachen 😂😂😭.
Die man is een analfabeet.

Ruil hem in voor DA91,

Zoek een andere oplossing voor.

Of geef hem hem desnood de vice president schap.
Hij is miljardair en een crimineel .
Wat moetje met zo iemand die het land wil mee helpen regeren.

Ooow mijn God.

Suriname is niet meer te redden.
Alleen maar roven en stelen.

Mijn kleine beetje hoop die ik had is nu echt weg.

Ik weet het niet meer.

Laat ze maar doen wat ze niet laten kunnen.

Zwartje
zondag 28 juni 2020 00:42

Een echte djoeka. Vandaag A morgen weer B. Brunswijk is niet te vertrouwen dus. Al die tijd a hoor eng bek, maar daarachter zat hij snode plannen te bedenken. Hij was al aan het broeien. Man, je kan niet eens goed lezen en schrijven, om over je Nederlandse taal maar niet te praten. Je wilt, je wilt. Hoe staat het met jouw Engelse taal? Voor hoge functies moet je goed geschoold zijn. Brunswijk jouw diploma is gekocht of is het kekocht in jouw versie van Nederlandse taal? Is het nou dertig of dertik ? Hai mi gado, wat voor domme… Lees verder »

Laatst bewerkt op 13 dagen geleden door Zwartje
Zwartje
zondag 28 juni 2020 00:54

Ik hoop dat Amerika eens een keertje echt optreedt. En die mieren gaat vertrappen.

Gan
zondag 28 juni 2020 02:34

Vandaar dat Bouterse niet meer in zee met de abop ging in 2015. Typist hebzucht van Brundwijk. Die denkt alln aan zich zelf. Je zit er nog niet bij en dan gedraag je,je zo. We gaan zien hoever hij komt.

Rita
zondag 28 juni 2020 06:48

Geen landsbelang maat eigenbelang gaat voor. Dat gebeurt er hier

Harde🔥 taal
zondag 28 juni 2020 07:13

De waarheid is en zal altijd hard overkomen en voor velen onacceptabel zijn . Brunswijk Brunswijk Brunswijk wat heeft hij nou fout gedaan of omdat het Brunswijk is . Als jullie logisch of realistisch konden nadenken dan waren jullie nu geen leugens of onverstandige uitspraken aan het uitkraaien . Olie en gas dat alles behoort tot natuurlijke hulpbronnen het was helemaal niet nodig , maar alleen om nps te accommoderen en dat men de abop niet gunt is men z.g.n een ministerie gaan ontwikkelen . Nps 3 zetel ze zijn maar 1 ministerie waard , want 2 zetels is goed… Lees verder »

Laatst bewerkt op 13 dagen geleden door Harde🔥 taal
Pengel
zondag 28 juni 2020 07:29

Democratie betekent nu dus ook ..abop die meer zetels heeft deze post te geven ..nps was toch een zware verliezer met zo weinig stemmen laten we kijken wat nps wil..ook GRAAIEN dus.ik hoop dat Brunswijk de boel laat klappen ..weet je hoeveel vhpers en nps,ers staan te popelen om te profiteren??? Time Will Tell

Josine Marie Sang Ajang
zondag 28 juni 2020 08:48

Ik vind dat Jenny Simons het land goed heeft gediend als voorzitter van de Assemblee. En ik ben blij dat er een andere president komt. Die op een democrstische manier is gekozen. Hoera.En ik houd van de leus op de borden aan het pad van Wanica:” Suriname wacht, zorg dat je komt. “

Zwartje
zondag 28 juni 2020 14:24

Pengel, wat valt er te profiteren? Land is bankroet. Zowel Brunswijk als Rusland kunnen het land niet op orde brengen. Pengel ik hoef je niet uit te leggen wie de de laatste 10 jaar geprofiteerd heeft van het land. Dus ga geen nonsens uitkramen.

Zwartje
zondag 28 juni 2020 14:29

Harde taal. Brunswijk is absoluut niet te vertrouwen. Nog steeds de marionet van Bouterse. Ga jij eens logisch nadenken waarom hij gas en olie wil. Dan zal je weten waarom hij dat wil. Laten we eerlijk zijn, Bruns heeft een diploma, maar dat wil niet zeggen dat hij capabel is. Nederlandse taal is niet zijn sterke punt evenals Engels. Denk jij eens goed na.

Stella
maandag 29 juni 2020 00:28

Zit je daar.voor het volk of voor jezelf, we gaan toch niet weer hetzelfde koers varen.?

Winston
maandag 29 juni 2020 07:48

Goud sector heeft hij al. Nu olie en gas nog. Probeer jij God te gaan zoeken in Suriname. Je zal geen vergunning krijgen. Zelf de mensen die daar wonen in het bos krijgen geen vergunning. Goud maakt ze rijk…nu olie en gas

Nu tata . San e psa ? Komt tijd komt raad
vrijdag 3 juli 2020 12:23

Winston .

Nanga yu mi kan takki . Geen woord teveel .

Clarita hitzert
vrijdag 3 juli 2020 18:04

Vogels vn gelijke veren. Maar ik denk dat bij de vorming naar de overgang, hij scholing heeft gehad, vr de 2e keer onbetrouwbaar. Zulke gasten komen niet ver. Dwalapersad, Sapoen, Waidoe, Chitan, Noersalim, Waterberg. Dus Brunsi ligt aan jou. Maak jij jezelf of breek jij jezelf. Als dit het begin is, hoe verder. Waarom heeft hij gewacht precies 2 weken voor de eerdere overgang en ten 2e) op de bewuste zaterdag komt hij niet voor bekendmaking van vp en DNA ondervoorzittr en 3) alleen coalitie heeft Covid. Weer verschuiving

Clarita hitzert
vrijdag 3 juli 2020 18:06

Lage streek van Ronnie,, zo ga je niet om met vrienden

Pindaman
zondag 5 juli 2020 15:05

Want wat de mens zaait zal hij oogsten dus spot niet

Snesi
zondag 5 juli 2020 15:39

Bouterse lacht ze uit. Vecht maar.

Karina diaz
maandag 6 juli 2020 00:22

Ronni brunswijk a go du moro bun sani ala suma ja taki law sani ju no see fa ju condre de na gron omani moni pay man . A condre bena no abi next ala suma soso yarusu bravo libi en meki du en wroko sa mus du baca daty ju ken taki wan sani mi abi 9 yari na condre nex diferent mi no see a serivi sani NDP soso puty na sacaAdvertentie

Suriname

Anti-Fraude Platform in Suriname beëindigt werkzaamheden

Geplaatst

op

Afp

Het Anti-Fraude Platform heeft op 10 juli het Anti-Fraude Platform Verkiezingen 2020 (AFP) eindrapport aangeboden aan DNA-voorzitter Ronnie Brunswijk en VHP- voorzitter Chan Santokhi en heeft hiermee haar werkzaamheden beëindigd. Het rapport werd aangeboden door Asiskumar Gajadin, voorzitter van het Anti-Fraude Platform.

Het Anti-Fraude Platform heeft op een effectieve manier inhoud gegeven aan democratische verantwoordelijkheid en middels het uitvoeren van de AFP-doelstellingen bijgedragen aan het waarborgen van democratische principes, waarden en normen en het verlagen van fraude risico’s tijdens de verkiezingen.

Met het bindend verklaren van de verkiezingen door het OKB en het binnenkort aantreden van de nieuwe democratische regering, zullen de activiteiten van het AFP niet voortgezet worden. Het AFP hoopt de ervaringen die zijn opgedaan en de tools die zijn ontwikkeld, te kunnen overdragen aan het Nationaal Waarnemers Instituut (SNWIS), dat hoewel recentelijk opgericht, haar rechtsbestaan reeds bewezen heeft tijdens deze verkiezingen en ons inziens haar werkzaamheden ook buiten verkiezingstijden op continue basis door moet zetten.

Het AFP heeft op basis van ervaringen en evaluaties onder andere aanbevolen:

– De erkenning en waardering voor het werk van het AFP en SNWI vanuit de samenleving is o.i. een bevestiging dat de behoefte bestaat voor formele instituten die democratische principes, waarden en normen kunnen bewaken en beschermen. Wij juichen het dan ook toe dat het SNWIS de juridische basis heeft gelegd om officiële erkenning te verkrijgen als nationaal waarnemingsinstituut en ondersteunen de voortgang hiervan volledig.

-Het organisatie systeem van de verkiezingen moet verbeterd en waar nodig hervormd worden, zodat het ook in de aanloop naar de verkiezingen toe transparant is voor iedereen.

– Hervormingen van de overheidssystemen die essentieel zijn voor efficiëntere verkiezingen, i.e. de kiezerslijst, training personeel, digitalisering, etc.

– Democratische vernieuwingen en aanpassing wetgeving verkiezingen ter garandering van een evenwichtig en minder fraude- gevoelig kiessysteem.

– Vergroten van de safe- guards voor fraude- vrije verkiezingen.

– Behouden van een permanent antifraude meldpunt.

– Instellen van een “Verkiezingsautoriteit” dat de organisatie van de verkiezingen ter hand neemt.

Het Anti Fraude Platform Verkiezingen 2020 bedankt de samenleving en de instituten die het Platform van begin tot eind erkend en ondersteund hebben en daarmee hebben bijgedragen aan het realiseren van de doelstelling van het AFP. Het AFP is in het bijzonder erkentelijk aan de media die een belangrijke liaison functie hebben vervuld naar de samenleving toe en samen met ons de democratie hebben bewaakt.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Opnieuw een coronadode in Suriname;teller op 18

Geplaatst

op

Coronavirus Test

Zojuist is de 18de coronadode genoteerd in Suriname. Door het COVID-19-team zijn er nog geen nadere details bekendgemaakt. Vernomen wordt dat het om een Braziliaanse goudzoeker gaat.

Voor vandaag alleen zijn er 27 nieuwe geïnfecteerden erbij gekomen. De teller van de actieve gevallen is naar 227 geklommen. Het aantal genezen verklaarde personen is gestegen naar 481. Momenteel liggen er 4 personen op de Intensive Care Unit.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen