maandag 6 februari 2023
25.5 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
2
(1)

Brunswijk: “Regering heeft luisterend oor voor kreten van het volk”

lees ook ...

Kanker, tweede belangrijkste doodsoorzaak in Suriname

Kanker is wereldwijd een belangrijke doodsoorzaak. In Suriname is kanker de tweede belangrijkste doodsoorzaak. Het aantal sterfgevallen door kanker is de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen. De mee...

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk zegt dat de regering op de hoogte is van wat zich in de samenleving afspeelt. Ook de problemen waarmee de burgers worden geconfronteerd zijn niet onbekend. De afgelopen periode is niet gemakkelijk geweest, maar de regering heeft een luisterend oor voor de kreet van het volk, zei de vp zojuist tijdens een regeringspersconferentie. Hij is samen met president Chan Santokhi op actuele zaken ingegaan.

Er wordt volgens de vp heel hard gewerkt door de regering. Het team is goed en wil zijn doel bereiken, zei hij. De vp benadrukte dat er wel sprake is van vier coalitiepartijen, maar dat het om één regering gaat. Er zullen ook wel verschillen zijn in aanpak en prioriteit, terwijl leiderschapsstijlen ook zullen verschillen. “Dat is niet erg, we zijn gewend aan diversiteit en weten ermee om te gaan. Belangrijk is dat we weten hoe we problemen en verschillen van inzichten bespreken en oplossen.”

De vicepresident kaartte verschillen problemen aan waarvoor er een oplossing gezocht moet worden. Hij noemde onder meer de stijgende consumentenprijzen, het armoedevraagstuk, de koers, het criminaliteitsvraagstuk en ook de verkeerscriminaliteit. Op al deze zaken zal er beleid en controle worden losgelaten. Terwijl deze zaken op het bord van de regering liggen, wordt ons land ook bedreigd door een derde Covid-19-golf. Vicepresident Brunswijk vroeg de samenleving daarom de maatregelen in dit kader na te leven.

De vicepresident ging ook in op de noden van de gemeenschappen in het binnenland. Zo noemde hij de uitbetaling van de algemene kinderbijslag, de late aanvang van het onderwijs en de huidige overstroming van gebieden. Ten aanzien van het laatste zal de regering met de gemeenschappen een actieplan opstellen. Voor het sociaal tegemoet komen van de gemeenschappen, zal worden afgestapt van pakketten omdat het transport daarvan naar het binnenland veel kost. Er worden scenario’s uitgewerkt hoe de mensen op een andere manier tegemoet te komen, zei vp Brunswijk.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrunswijk: “Regering heeft luisterend oor voor kreten van het volk"