vrijdag 27 januari 2023
27.7 C
Paramaribo
4.6 C
Amsterdam
5
(1)

Surinaamse vp Brunswijk ontkent ontvangst lappen grond in regeerperiode

lees ook ...

Politie neemt vijf illegale vuistvuurwapens in beslag en hou...

De politie heeft in de eerste twee weken van dit jaar al vijf illegale vuistvuurwapens in beslag genomen. Om de veiligheid te waarborgen gaat de politie door met de harde aanpak van de criminaliteit. ...

Vicepresident Ronnie Brunswijk is uitgekomen in de zaak waarin er wordt gezegd dat hij grote lappen grond heeft gekregen. Social media staat bol van deze verhalen. Op zijn Facebookpagina schrijft hij: “Ik weet dat het volk antwoord verwacht met betrekking tot berichten al zou ik grote lappen grond hebben aangevraagd tijdens deze zittingsperiode. Niets is minder waar en het is jammer te moeten constateren dat men willens en wetens een verkeerde draai wil geven hieraan.”

Volgens Brunswijk zijn er grotere problemen in het land, waarop de regering zich nu concentreert. “Ik zal uit mijn verantwoordelijkheid de gemeenschap binnen afzienbare tijd zo omstandig mogelijk informeren met betrekking tot deze kwestie,” schrijft hij.

Brunswijk heeft op 20 januari dit jaar enorme lappen grond gekregen. Een terrein van 60,391 ha is aan hem toegekend en een perceelland van 237,14 ha is naar de Stichting Woningbouw Coöperatie Marowijne. Beide terreinen liggen in Moengo aan de Rijweg naar Albina. De beschikkingen zijn getekend door minister Diana Pokie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB), die nu in ongenade is gevallen bij Brunswijk. Samen gaat het om ruim 297 ha terrein.

De stichting is gevestigd aan de Kapitein Chris Silosweg no 10 in Moengo, het officiële woonadres van Brunswijk. De Grondinspectie heeft advies uitgebracht in beide gevallen op 19 en 20 januari 2021. De stichting heeft op 14 oktober 2020 de aanvraag gedaan voor het terrein. In de beschikking staat dat het terrein voor uitoefening van de landbouw wordt uitgegeven, in plaats van ‘voor toeristische doeleinden’ zoals staat in de bereidverklaring.

Er is een presidentiële onderzoekscommissie ingesteld, die onderzoek zal doen naar de gang van zaken op het ministerie van GBB. Brunswijk zal ook het verzoek doen dat zijn geval ook onderzocht wordt. “Hierna zullen de resultaten aan de samenleving gepresenteerd worden,” zegt de vp.

In het kader van het onderzoek is GBB-minister Pokie gevraagd om thuis te blijven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse vp Brunswijk ontkent ontvangst lappen grond in regeerperiode