zaterdag 9 december 2023
29.9 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
5
(2)

Brunswijk niet op de hoogte van ontslag Hellings en Gentle

lees ook ...

Klimaatverandering en menselijke activiteit belasten bodem e...

De voortzetting van ons bestaan op aarde is nauw verbonden met de onschatbare link tussen bodem en water. Meer dan 95 procent van ons voedsel is direct afhankelijk van deze twee essentiële hulpbronnen...

De Politiebond eist met klem dat het ontslag opgelegd aan de hoofdinspecteurs en  tevens adviseurs van de politiebond Hellings en Gentle ongedaan wordt gemaakt. Vice-president, op dit moment waarnemend president  Ronny Brunswijk heeft eerder de Assembleevergadering verlaten om de Zonen van Hermandad te spreken. Hij geeft echter te kennen, dat hij naast de schorsing niet op de hoogte is van het ontslag van deze heren.

De waarnemend president kan geen beslissing nemen ten aanzien van een resolutie getekend door het staatshoofd. Hij vindt dat het wel anders kon in plaats van ontslag.  Aanwezig tijdens de bespreking waren Assembleevoorzitter Marinus Bee, enkele ministers en leden van de vaste commissie van Justitie & Politie. De politiebond wijkt niet af van zijn eis, dat het ontslag teruggedraaid moet Worden. Brunswijk adviseert de bond om de zaak te bespreken met de president.

Santhoki is woont op dit moment een klimaattop bij in Egypte. Hij keert morgen terug naar Suriname.

Het SPB-bestuur onder leiding van Poetini Atompai zal op zijn beurt dit meedelen aan de leden, tijdens een bespreking op het Onafhankelijkheidsplein vandaag. Verder zal het alv van de SPB een beslissing nemen ten aanzien van  over het voorstel van de waarnemend president. Ook het Kabinet van de vice-president heeft degevraagd aan de pers meegedeeld, dat  de vicepresident niet op de hoogte is van een ontslagresolutie.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrunswijk niet op de hoogte van ontslag Hellings en Gentle