dinsdag 16 juli 2024
32 C
Paramaribo
18 C
Amsterdam
0
(0)

Brunswijk: “Mijn zoon is verantwoordelijk voor zijn eigen daden”

lees ook ...

Mening Carl Breeveld adviseur partij DOE

Ex- parlementariër Carl Breeveld is adviseur van de politieke partij DOE.  De regering heeft volgens hem wel macro-economisch redelijk resultaat bereikt, maar het volk is vergeten. Grote armoede is da...

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk, zegt dat zijn zoon, Pascal van Geene, die onlangs in verzekering is gesteld verantwoordelijk is voor zijn eigen daden. Dit zei de vp woensdag aan journalisten. Van Geene moet instaan voor de gevolgen van zijn eigen handelen. De vp benadrukte dat het recht zijn loop moet hebben en dat normale juridische procedures gevolgd zullen worden.

Brunswijk heeft toegegeven dat zijn zoon, Pascal, met problemen kampt. Om deze reden heeft hij professionele hulp gezocht voor hem. De situatie waarin Pascal zich bevindt, raakt de vp als vader, maar hij heeft besloten om de justitiële autoriteiten de aanklachten tegen zijn zoon te laten onderzoeken.

De zaak rondom Van Geene heeft daarmee de aandacht gevestigd op het belang van het onafhankelijke juridische proces, zelfs wanneer het de zoon van een hoge functionaris betreft. De vp’s verklaring benadrukt het principe dat niemand boven de wet staat en dat een eerlijk en transparant onderzoek naar de aanklachten noodzakelijk is.

Er zijn diverse aangiften ingediend tegen Van Geene, waarbij de verdachte niet alleen wordt beschuldigd van het doorverkopen van een graafmachine, maar ook van oplichting. Ongeveer tweeënhalve maand geleden zijn er aangiftes tegen Van Geene ingediend bij de politiebureaus Kwatta, Munder en Nieuwe Grond.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrunswijk: “Mijn zoon is verantwoordelijk voor zijn eigen daden”