zondag 3 december 2023
31.1 C
Paramaribo
1.7 C
Amsterdam
5
(7)

Brunswijk master in vernietiging, geen opbouw

lees ook ...

SIVIS en FNV beginnen training over arbeidsomstandigheden in...

Het Scholingsinstituut voor de Vakbeweging in Suriname (SIVIS) en de Federatie Nederlandse Vakbeweging (FNV) zijn vorige maand gestart met een "train the trainers"-programma over arbeidsomstandigheden...

Het lijkt er op dat de mensen die op Brunswijk hebben gestemd stemmen, niet beseffen dat ze stemden op een aandachtszieke figuur, verslaafd aan geld, macht en vouwen, een ongeleid projectiel met een agressie probleem.

Een gangsterleider met een goed hart, maar zonder idee (visie) hoe je een land vooruit brengt. Ze stemmen op iemand die bewezen heeft de leiding te kunnen nemen over veel vernietiging (binnenlandse oorlog, goud en houtwinning), maar nooit een goed productie bedrijf voor het volk heeft opgericht.

Een visie

Nooit heeft Brunswijk een poging gedaan om het door hem vernietigde Victoria palm olie bedrijf weer op te richten. Zo’n uur konden we al 25 jaar lang grote obe(vetrijke palmvruchten) aanplanten hebben en als land onze eigen spijsolie maken en de helft van onze uitstekende obe olie exporteren naar buurlanden. Een extra schande hierbij is dat China Zhong Heng Tai 40.000 hectare grond heeft gekregen met medewerking van Brunswijk en er nooit een obepalm geplant is. Men heeft zeventien jaar lang onze kostbare hout uit onze bossen geroofd en geexporteerd. Nooit heeft hij eraan gedacht om als derde grootste houtproducent, eindproducten te laten vervaardigen zoals kleine simpele prefab woningen zodat zijn volk niet langer in krotten pinaart en hij vanwege overstromingen de mensen kan helpen door woningen op heuvels en op neuten te bouwen met hun eigen mankracht. Voor de luxe en export markt een houtsnijwerk deuren en meubelfabriek, houtsnijwerk attache koffers want het zijn Aboppers die houtsnijwerk maken toch? Frans Guyana is al bijna 30 jaar houtsnijwerk exporterend land met Surinaamse artisans(crafters) die de producten op de hand maken, dus het kan. Maar voor zulke projecten zoals hierboven beschreven, die ten goed komen aan u, uw kinderen en kleinkinderen, moet je echte liefde hebben voor je volk en een visie. Visie wan taki wan yeye sabi nanga koni fu opo wi ala, wi pikin, wi granpikin, tide, tamara, tra tamara, duurzame ontwikkeling sobun Brunswijk en alle andere politici kunnen alleen maar toeslaan en wegrennen, hit and run.

De regering heeft beloofd een fabriek te openen waar gember wordt verwerkt in Marowijne, maar er wordt niets meer van gehoord. Wat Brunswijk betreft, nu al weet hij geen behoorlijke investering te doen voor de gemeenschap met zijn geld, hij strooit hier en daar, maar grote opbouw voor het land creëren heeft hij geen idee, geen verstand (visie) of liefde. Dus gaat hij niet kunnen onderhandelen en plannen met de slimme oliehandelaren zodat het hele volk. ervan geniet.

Hit en run

Brunswijk heeft een hit en run mentaliteit en zijn macht en het grote geld komt alleen maar ten goede aan zijn grote schare family en friends. De relatief grote bedragen die hij besteed als hulpverlener of strooier zijn voor hem kleingeld. Bijvoorbeeld: De opbrengst die hij per maand van maar een mijn ter beschikking stelde van zijn Stichting was 20.000 SRD per maand. Is ongeveer 1000 US dollar. Hij helpt het land ook achteruit door nepotisme, regelarij in het Surinaams Nederlands. Dat hij ondeskundige en ook corruptieve loyalisten op goed betaalde posten als directeuren en in Raden van Commissarissen in Staatsbedrijven vindt hij gewoon, “omdat anderen het ook doen”. En om te praten in de termen van zijn ondervoorzitter: “hij gaat er geen sorry aan vermorsen”.
Wel kun je er zeker van zijn dat Brunswijk, als hij aan de macht komt terwijl er veel geld wordt verdiend vanwege de oil en gasindustrie, beslist gaat vermorsen zonder dat het volk er langdurig van blijft genieten. Aboppers zouden er beter aan doen te beseffen dat de politicus Brunswijk, hun leven, dat van hun vele kinderen en kleinkinderen niet zal kunnen verbeteren. Dat klopt trouwens voor zowel de VHP regering nu en Santokhi alsook de NDP regering onder Bouterse waarvan hij deel uitmaakt(e)

Bronnen: Geologisch Mijnbouwkundige Dienst, Parbode, Documentaire Gouden Bergen, Locale kranten en nieuwssites, Staatsmedia reportages en Brunswijk Facebook, eigen waarneming en interviews. Foto RTL nieuws

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

13 REACTIES

13 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeColumnBrunswijk master in vernietiging, geen opbouw