zondag 24 september 2023
27.2 C
Paramaribo
10.8 C
Amsterdam
0
(0)

Brunswijk krijgt meer taken in tweede helft regering

lees ook ...

Duurzame Ontwikkelingsdoelen in de schijnwerpers van de AVVN...

President Chandrikapersad Santokhi zal met wereldleiders van alle continenten bij elkaar, uitgebreid delibereren over de punten van een uitgebreide agenda op de 78ste Algemene Vergadering van de Veren...

Vicepresident Brunswijk heeft aan journalisten meegedeeld dat hij meer taken toegewezen zal krijgen na 16 juli. Deze mededeling werd gedaan voor de aanvang van de vergadering van de raad van Ministers. Hierover zijn er al gesprekken gevoerd tussen de twee regeringsleiders.

Op 16 juli start de tweede helft van de regering-Santokhi. “Ik zal niets beloven. Ik moet eerst zien en weten met welke beschikbare middelen ik ga werken om dan daarover te kunnen praten,” zegt Brunswijk

Brunswijk gaf verder desgevraagd te kennen dat de tweede tranche van het International Monetair Fonds (IMF) van ongeveer US$ 53 miljoen, onder andere gebruikt zal worden voor versterking van het regeringsprogramma. Het sociaal vangnet is daarvan een onderdeel. Eerder had de president gegarandeerd dat er in de tweede helft van zijn regeertermijn zichtbaar meer gewerkt zal worden.

Suriname moest meer subsidies afbouwen om in aanmerking te komen voor de tweede tranche van het IMF. Daarom wordt vanaf deze maand de subsidie op elektriciteit en water afgebouwd.

Het sociaal vangnet vanuit het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting zal ook op een hoger tempo uitgevoerd worden.

Dit alles is gaande terwijl de prijzen van brandstof en de koers stijgen. Prijzen in de winkels stijgen met de koers.

Bron Foto: de Ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrunswijk krijgt meer taken in tweede helft regering