maandag 26 september 2022
25.5 C
Paramaribo
11.8 C
Amsterdam
5
(2)

Brunswijk geen sta-in-de-weg samenwerking Suriname

lees ook ...

Verkiezingsbelofte nagekomen – IMF schuld van koerssti...

- De ABOP komt met de uitreiking grondbeschikkingen een verkiezingsbelofte na - Brunswijk heeft opnieuw schuldige geïdentificeerd voor de stijgende koersen: - Kraka heeft zijn eigen wet- en regelgev...

“De functie van Ronnie Brunswijk als vicepresident zal geen barrière vormen binnen de hernieuwde samenwerking tussen Nederland en Suriname.” Dat de heer Brunswijk deel van de regering uitmaakt staat een hele goede en uitstekende samenwerking met Suriname niet in de weg. Dit gaf de Nederlandse premier Mark Rutte aan op 8 september 2021, tijdens de persconferentie in verband met het werkbezoek van de Surinaamse regering aan Nederland.

De premier vervolgde zijn beantwoording op de vraag die aan hem werd gesteld met: “Wij respecteren de keuzes van het Surinaamse volk en de positie van de heer Brunswijk binnen de Surinaamse regering. Een feit is wel dat hij in 1999 in Nederland bij verstek is veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf. Daarom zal de Nederlandse regering geen contact hebben met de heer Brunswijk, behalve als er daarvoor een functionele noodzaak zou zijn. Dat is onze standpunt, maar het staat op geen enkele manier in de weg van de uitstekende samenwerking met Suriname.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrunswijk geen sta-in-de-weg samenwerking Suriname