donderdag 1 december 2022
30 C
Paramaribo
5.3 C
Amsterdam
5
(1)

Brunswijk en Santokhi geven elkaar warme brasa tijdens bloemenhulde

lees ook ...

Carla Boëtius-Geldorp wint communicatie award 2022

Het Centrum voor Communicatie & PR (CCPR) heeft in de Ballroom van hotel Torarica, de communicatie awards voor 2022 uitgereikt. Dit jaar zijn de communicatie awards uitgereikt in de categorieën: d...

De herdenking van 149 jaar Hindoestaanse immigratie is niet onopgemerkt voorbijgegaan. President Chandrikapersad Santokhi en vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk hebben een bloemenhulde gebracht aan het Baba en Mai-monument. Niet alleen maar de herdenking, maar vooral verbroedering is centraal geweest tijdens de bloemenhulde.

Zowel de president als de vp maakten gebruik van strofes uit het eerste en tweede couplet van het Surinaams volkslied om te benadrukken dat het niet uitmaakt vanwaar wij allen komen. “Wij zijn allen hier om te werken voor een beter Suriname”, zei het staatshoofd.

Dat de dag in het teken van verbroedering stond, kwam duidelijk tot uiting in de woorden van de vp: “Wij zijn Surinamers en wij moeten samenwerken om dit land beter te maken. Daar komt niets of niemand tussen”. Vp Brunswijk bezegelde zijn boodschap met een warme omhelzing tussen hem en president Santokhi.

De activiteiten in verband met 150 jaar Hindoestaanse Immigratie volgend jaar zullen grootser worden aangepakt, zegt Ramon Jawalapersad, vicevoorzitter van de Stichting Hindoestaanse Immigratie (SHI). Hij is de groep van eerste immigranten dankbaar voor hun durf en moed om in de boot te stappen naar een onbekend land.

“Zonder hen zouden wij hier nu niet kunnen staan”, benadrukte Jawalapersad. Hij liet alvast weten dat er meerdere Baba en Mai-beelden zullen worden opgezet, in diverse districten van Suriname.

Het Baba en Mai-monument. Foto: CDS

Het Baba en Mai-monument is op 4 juni 1994 opgericht ter herinnering aan de komst van de eerste Hindoestaanse immigranten naar Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrunswijk en Santokhi geven elkaar warme brasa tijdens bloemenhulde