woensdag 29 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
6.4 C
Amsterdam
5
(3)

Brunswijk denkt niet aan terugdraaien benoemingen familieleden

lees ook ...

Korps Militaire Politie heeft nieuwe leiding

Het Korps Militaire Politie (MP) heeft een nieuwe leiding. Majoor Roy Samuels heeft bij het Korps Militaire Politie (MP) de leiding overgenomen. Hij volgt overste Petrus Wasimin op als commandant bij ...

Ondanks de felle kritiek vanuit de samenleving op het benoemen van family and friends door de regering-Santokhi op hoge posten, zal vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk de benoemingen van zijn familieleden niet terugdraaien. Daar denkt hij absoluut niet aan en hij laat zich ook niet uit het veld slaan door kritiek. Vooral niet als de benoemingen correct hebben plaatsgevonden. Zijn familie mag ook werken voor het land, stelt hij.

“Ik ben een eerlijke man. Als ik iemand benoem, heb ik iemand benoemd.” Hij vraagt zich af of zijn familie, nu hij vicepresident niet mag mee-eten. Ze mogen niet werkloos zijn, vindt hij. De broer van de vp, Leo Brunswijk, bekleedt drie overheidsfuncties. Andere personen hebben meer dan tien, zegt de vp. Volgens hem zal zijn broer veel meer verdienen in bijvoorbeeld een goudveld als hij de overheidsfuncties zou neerleggen.

President Chandrikapersad Santokhi heeft onlangs op een persconferentie van de regering gezegd, dat er een evaluatie komt van de verschillende benoemingen. Er zal worden gekeken hoe personen op diverse posten in de afgelopen periode hebben gefunctioneerd. Volgens de president Santokhi zal hier zakelijk naar worden gekeken. Als er mensen zijn die niet goed gefunctioneerd hebben, zal dat besproken worden. Binnen de regeringstop zijn er ook afspraken hierover gemaakt, beweert het staatshoofd.

Tijdens de verkiezingscampagne was beloofd dat er geen sprake zou zijn van nepotisme en dubbele functies. Echter wijst de praktijk anders uit. Aan het begin van de regeerperiode begon het al met de vele functies van first lady Mellisa Santokhi.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

7 REACTIES

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrunswijk denkt niet aan terugdraaien benoemingen familieleden