donderdag 1 december 2022
30 C
Paramaribo
5.3 C
Amsterdam
0
(0)

Brunswijk blijft bij zijn gegeven woord aan studenten Cuba

lees ook ...

Zesde Naks iconenkalender

Naks (Na Afrikan Kulturu fu Sranan) heeft de zesde iconen-kalender uitgegeven. Twaalf opmerkelijke Surinamers zijn weer in de spotlight geplaatst in deze editie. Donderdag jongstleden is het geheel ge...

Momenteel zijn er drie groepen Surinaamse studenten op Cuba. Een groep die een beurs heeft gekregen van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. De tweede groep  is uitgezonden door het  ministerie van Volksgezondheid. en de derde groep bestaat uit particulieren, die zelf het initiatief hebben genomen. Dit legt Amautan, een student uit de tweede groep uit. De groep waartoe zij behoort bestaat uit zestien studenten.

“Omdat de instellingen hun afspraken voor de financiering van onze studie vorig jaar stopzetten, klopten wij aan bij de Volksgezondheidsminister. Daarna werden we ontvangen door de vicepresident die onze tickets naar Cuba sponsorde, onze collegeleden in orde zal maken en ons maandelijks een tegemoetkoming stuurt. De vicepresident en enkele anderen hoogwaardigheidsbekleders in het kabinet blijven ons ondersteunen en we zijn hen zeer dankbaar”, benadrukt Amautan.

Zij toont een video en een brief, waarin de groep zich distantieert van uitspraken gedaan in een ander media, Hier beweert een bron dat de vp geen woord heeft gehouden. De totale studenten gemeenschap op Cuba heeft deze informatie ontvangen.

“Deze acties worden niet door de totale studentengemeenschap op Cuba ondersteund. De volksgezondheidstudenten zijn zeer dankbaar voor de ondersteuning die zij hebben mogen ontvangen van de vicepresident middels het in orde maken van de collegegelden, een maandelijkse tegemoetkoming en sponsoring van tickets”, volgens  de brief. Met acties bedoelt de groep het hulpgeroep van de studenten die via OWC met een beurs studeren op Cuba. Die groep heeft recent nog alarm geslagen, omdat men in nood verkeert.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrunswijk blijft bij zijn gegeven woord aan studenten Cuba