dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
18.5 C
Amsterdam
5
(3)

Brunswijk bezoekt Brokopondo ivm cyanidevergiftiging

lees ook ...

Bee hekelt verdeeldheid en gebrek aan transparantie in grond...

Marinus Bee, voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA) en secretaris van de politieke partij ABOP, heeft tijdens het radioprogramma ‘Welingelichte Kringen’ zijn ontevredenheid geuit over het huidige...

Vice-President (VP) Ronnie Brunswijk is dinsdagochtend 23 mei jongstleden naar het gebied bij het Brokopondostuwmeer afgereisd  jn verband met de aanwezigheid van cyanide in het water van het meer. Hij werd daarbij vergezeld door de districtscommissaris (DC) van Brokopondo, Ludwig Mendelzoon en DNA-lid Fogati Aserie.

Aldaar trof de staatsman een grote hoeveelheid fijne poederachtige wit gekleurde stof, genaamd calcium-oxide aan. Dit is onder andere de bron van de grote onrust van in de  de leefgemeenschap van Brownsweg en omgeving. VP Brunswijk heeft zich fel geuit en opgeroepen dat de witte stof onmiddellijk moet worden verwijderd en onderzocht.

Cyanide is een giftige chemische stof die wordt gebruikt bij de goudwinning in Suriname. Gebruikelijk hoort dat te geschieden onder strenge veiligheidsprotocollen van de twee goud multinationals in Suriname. Er is recentelijk een hoeveelheid van de cyanide in het stuwmeer terecht gekomen doordat er een boot met cyanide gezonken zou zijn.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

10 REACTIES

10 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrunswijk bezoekt Brokopondo ivm cyanidevergiftiging