vrijdag 1 december 2023
31.5 C
Paramaribo
0.5 C
Amsterdam
4
(2)

Brunswijk benadrukt noodzaak van extra financiering voor onderwijs in het binnenland

lees ook ...

President Santokhi waarschuwt tegen schijnwelvaart

Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen (APB) in De Nationale Assemblee op maandag 27 november benadrukte president Chandrikapersad Santokhi dat de regering geen voorstander is van schijnwelvaart....

Vicepresident Ronnie Brunswijk zegt dat het onderwijsprobleem in het binnenland zich gedurende vele jaren heeft opgehoopt. Een cruciale factor hierin is het beschikbaar stellen van voldoende financiële middelen om ieder kind van kwalitatief onderwijs te voorzien. Deze boodschap deelde hij met de media.

De staatsman benadrukte dat de overheid meer financiële middelen zal moeten investeren in het onderwijs. Daarnaast is het van belang om te werken aan goede huisvesting voor onderwijzers en aan voldoende lesmateriaal.

Brunswijk liet verder weten dat er reeds gesprekken hebben plaatsgevonden tussen hemzelf en de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Henry Ori. Tijdens deze gesprekken is er gesproken over een concreet en uitvoerbaar programma ter verbetering van het onderwijs in het binnenland.

Brunswijk heeft er alle vertrouwen in dat de onderwijsminister de benodigde expertise bezit om de zaken op orde te brengen. Hij kijkt daarom met optimisme uit naar de vrijmaking van financiële middelen, zodat ook de kinderen in het binnenland kunnen profiteren van goed onderwijs.

Diverse volksvertegenwoordigers van het binnenland hebben bij opeenvolgende regeringen steeds aan de bel getrokken om meer geld vrij te maken ter verbetering van het onderwijs in het achterland. Tot zover is het niet gelukt om verbetering te brengen in het onderwijs in die gebieden.

Regeringstoppers beloven veel, maar doen weinig is een veel gehoorde opmerking van binnenlandbewoners. Vooral in de verkiezingsperiode wordt er veel beloofd aan het binnenland, maar als de regering er eenmaal zit komt er niet van terecht.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrunswijk benadrukt noodzaak van extra financiering voor onderwijs in het binnenland