maandag 8 augustus 2022
26.6 C
Paramaribo
16.6 C
Amsterdam
0
(0)

Brunswijk belooft uitbetaling achterstallig loon universiteitspersoneel

lees ook ...

Gebouwen Sociale Zaken krijgen opknapbeurt

Twee gebouwen van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) krijgen een opknapbeurt. Dit is in verband met het Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP). Het gaat om gebouwen,...

De overheid zal het totale achterstallige loon van SRD 12 miljoen uitbetalen aan het technisch personeel van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS). Het ligt in de verwachting dat de personeelsleden het geld uiterlijk maandag, 12 juni, op hun bankrekeningen zullen zien.

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft donderdag in een telefonisch gesprek met de ministers van Financiën en Planning, Armand Achaibersing, en Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Marie Levens, de harde toezegging gehad dat het achterstallig geld is overgemaakt. Daarna heeft de vp de boodschap gelijk overgebracht aan de protesterende AdeKUS-werknemers voor zijn kabinet.

De bond Technisch personeel bij AdeKUS, geleid door Hugo Blanker, zal op verzoek van Brunswijk, de leden oproepen om hun reguliere werkzaamheden vrijdag te hervatten. De groep voert actie om de overheid te dwingen het achterstallig geld over te maken.

Aan de werknemersbond deed aan de vp ook het verzoek om begrip op te brengen voor de ontstane economische situatie in het land. Hij zal de komende dagen het proces blijven volgen, totdat de toezegging is nagekomen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrunswijk belooft uitbetaling achterstallig loon universiteitspersoneel