zondag 19 mei 2024
26.6 C
Paramaribo
18.1 C
Amsterdam
5
(1)

Brunswijk belooft steun aan Kindertehuis Efran na oproep om hulp

lees ook ...

Stichting Radio Boskopu heeft nieuwe directeur

Stichting Radio Boskopu heeft een nieuwe directeur in de persoon van Gilles Nasa. Vanaf 15 mei 2024 werd hij aangesteld als de nieuwe directeur. De stichting staat onder het ministerie van Regionale O...

Het Kindertehuis Efran verkeert in een urgente situatie waarbij directe hulp nodig is, voornamelijk op het gebied van levensmiddelen en schoonmaakgerei. Derrick Vanier en Marianne Cornet, die zich inzetten voor de opvanginstelling, hebben op woensdag 17 april hun noden kenbaar gemaakt aan waarnemend president Ronnie Brunswijk. De president heeft toegezegd alle nodige stappen te zullen ondernemen om Huize Efran te ondersteunen, zowel vanuit de overheid als vanuit de samenleving.

Het kindertehuis biedt onderdak aan voornamelijk weeskinderen en kinderen die door hun ouders zijn achtergelaten. Op dit moment verblijven er zes jongens tussen de 2 en 20 jaar oud, 23 meisjes in de leeftijd van 4 tot 20 jaar en een volwassen zwakbegaafde van 51 jaar.

Naast de dringende behoefte aan levensmiddelen en schoonmaakproducten, heeft het gebouw ook dringend renovatie nodig. Vanier, die naast zijn inzet voor het tehuis ook kunstenaar is, heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om een schilderij aan de waarnemend president te overhandigen. Het schilderij toont drie vrouwen in Afrikaanse kledij. De president waardeerde het kunstwerk en beloofde het een prominente plaats te geven.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrunswijk belooft steun aan Kindertehuis Efran na oproep om hulp