maandag 24 juni 2024
26.6 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
0
(0)

Brunswijk belooft ondersteuning aan bewoners van Baka NIS bij ontruimingsdreiging

lees ook ...

Minister Ramdin benadrukt oceaanbescherming en international...

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft onlangs meerdere internationale reizen gemaakt. Voor aanvang van de Raad van Minister...

De bewoners van Baka NIS moeten het terrein waar zij wonen ontruimen. Zij hebben hiervoor een deurwaarderexploit ontvangen. De radeloze bewoners hebben vandaag hun problemen voorgelegd aan vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk. Het betreft ruim 40 gezinnen.

In een petitie die zij hebben overhandigd aan de regeringsfunctionaris hebben zij hem gevraagd om te interveniëren en met de eigenaar van het terrein te praten om de bewoners meer tijd te geven. Een deel van de bewoners is al elders gestart met de bouw van een woning, maar heeft ondersteuning nodig om deze af te ronden.

Een ander deel vraagt om een stuk perceel om te kunnen beginnen. Ze deden ook een beroep op de vicepresident om de terreinen te ontbossen, mocht het lukken om een perceel te krijgen. Het geld voor ontbossing hebben zij niet.

Deze kwestie betreft mensen uit het dorp Pokigron die tijdens de binnenlandse oorlog in 1989 naar Paramaribo zijn gevlucht en zich achter NIS hebben gevestigd. Het probleem speelt al jaren en is door opeenvolgende regeringen niet opgelost. De eigenaar van het terrein wil het terug.

Brunswijk merkte op dat er een aantal overheidswoningen leegstaan en overwoekerd zijn met onkruid. Hij beloofde de bewoners de eigenaar te contacteren om het exploot in te trekken en hen meer tijd te geven. Hij zal samen met president Chan Santokhi bespreken hoe deze kwestie verder aangepakt kan worden.

Brunswijk beloofde de bewoners dat hij hen met de president telefonisch in contact zal brengen. De bewoners hebben er alle vertrouwen in dat de vicepresident een oplossing voor hen zal vinden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrunswijk belooft ondersteuning aan bewoners van Baka NIS bij ontruimingsdreiging