maandag 15 juli 2024
24 C
Paramaribo
18.4 C
Amsterdam
5
(1)

Brunswijk: “ABOP zal sterk scoren in Nickerie”

lees ook ...

Geen visum naar de VS tussen 31 juli en 23 augustus

De Amerikaanse ambassade in Paramaribo heeft meegedeeld dat er ‘personeelswijzigingen’ plaatsvinden tussen 31 juli en 23 augustus dit jaar. Hierdoor is het tijdelijk niet mogelijk om een visum naar Am...

Ronnie Brunswijk, voorzitter van de politieke partij ABOP, zegt ervan overtuigd te zijn dat zijn partij in mei 2025 een goede beurt zal maken in Nickerie. Brunswijk baseert zijn optimisme op het grote aantal mensen dat afgelopen zaterdagavond aanwezig was bij de massameeting in Nickerie, gehouden in het partijcentrum aan de Landingstraat. Honderden mensen waren aanwezig, wat de partijleider van de geel-zwarte partij een goed gevoel gaf.

“Ik ben enorm verrast met de aanwezigheid van zovelen’’, aldus Brunswijk. Hij verzekerde zijn gehoor dat hij vanaf nu vaker in het district zal zijn om te helpen de problemen waarmee de Nickerianen kampen op te lossen, waaronder het grondprobleem waarmee veel mensen worstelen.

“Veel mensen wonen al jaren op een perceel, maar hebben geen titel op dat stuk grond. Ook zijn er mensen die willen bouwen, maar niet over grond beschikken, mensen die geen BaZo-kaart hebben, bevorderingsproblemen bij ambtenaren die al jaren diensthoofden zijn van de overheid’’, aldus Brunswijk.

De ABOP-voorzitter, tevens vicepresident, kondigde aan deze week een team naar Nickerie te sturen om mensen te registreren die een stuk grond willen om te bouwen. Brunswijk beloofde over een maand, op 15 juli, weer in Nickerie te zijn om bereidverklaringen te verstrekken. “Al zijn het er maar twintig, maar wan begin e meki”, verzekerde hij.

Daarnaast gaf Brunswijk aan dat hij zich zal inzetten om de wegstrekking Wageningen tot de Henarbrug, die in een heel slechte conditie verkeert, te rehabiliteren door deze deze week op de agenda van de Raad van Ministers te plaatsen. Volgens de ABOP-voorzitter is hij de leider die problemen oplost en Suriname tot grote hoogten kan brengen. Hij onthulde ook dat een van de kandidaten van de ABOP die op de lijst komt, Mones Nazarali wordt.

“Meneer Mones, big up, wan fu den man sang e kong tap a lijst ook toe na Nickerie. Bigi Bravo e pot eng a winsi sang e psa.” Andere sprekers die avond waren Djotish Jaggernath, voorzitter ABOP Nickerie, de ABOP-ondervoorzitters Matinus Bee en Matinus Cambel en sprekers uit het district.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrunswijk: "ABOP zal sterk scoren in Nickerie"